Visa trimite azi rezultatele unui “studiu” care tind să cred că s-a făcut la telefon cu cei mai înfocați utilizatori ai lor. Pe scurt, zice că “opt din zece utilizatori de dispozitive mobile din România efectuează plăți sau își gestionează banii cu ajutorul acestora”.
Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Mobile Banking
Conform studiului citat, România se află pe locul șapte la nivel european cu cea mai mare pondere a persoanelor care plătesc de pe dispozitive mobile. Dar dacă am privi un pic cifrele…
La 23 de milioane de utilizatori de mobile cu o rată de penetrare de 63% a terminalelor smartphone, avem 14.4 milioane de potențiali clienți. Adică 80% ar fi cam 11.5 milioane de români care fac plăți mobile și mobile banking.
O statistică care mie mi se pare fantezistă, iar cifrele sunt departe de realitate. Dar așa este când vrei să faci un sondaj “care să sune bine”. Și va fi preluat și citat la greu.
Mai spune studiul: “peste jumătate dintre români (57%) achiziţionează bunuri de mare valoare, cum ar fi produse electronice sau vacanţe, iar aproape două treimi (64%) îşi plătesc facturile de pe dipozitive mobile”. Există poate un trend pozitiv, eu plătesc o parte din facturi online, ca să nu mai fac un drum suplimentar, dar nu pe mobile, ci pe laptop. În primul rând e și o problemă de securitate, mai ales pe Android.
De asemenea, “în România, 42% dintre respondenţi au declarat că au folosit cardul contactless de debit sau de credit pentru a plăti anul acesta”. În condițiile în care românii sunt singurii care folosesc cardul doar pentru a scoate cash de la un bancomat, mulți chiar în ziua de salariu sau pensie. Tocmai ce a fost dat un alt studiu care spunea cât de puțini tineri folosesc cardul…
Și la nivel european e la fel, studiul spune că numărul utilizatorilor a crescut la 54%, ar ieși sute de milioane. De-asta cred că studiul a fost realizat pe un grup de fani, care nu este reprezentativ pentru marea masă a populației.
Ha ha ha.Ce-am mai ras VISA.Nu cred asa ceva dar poate ca a ” visa” cu ochii deschisi e ceva frumos.Sau cum se zice important e sa-ti doresti.
 
Probabil așa îi convingem și pe alții să încerce 🙂