La început de an să vă ofer și câteva statistici privind evoluția blogului, dar și principalele subiecte de pe parcursul anului 2013. Scriu asta pentru că traficul Computerblog.ro nu vine nici din subiecte precum Horoscopul zilnic, nici din filme online și nici din sport sau alte subiecte care ridică în clasamente alte bloguri. Nu, discutăm despre tehnologie și singurele zone în care am deviat sunt subiecte de călătorie. Legat de trafic, am atins iar un milion de unici pe parcursul anului. Din 2010 de când am trecut la „pro” am atins 3,5 milione de unici din România.

computerblog

Ca de obicei am vândut o grămadă de produse prin Profitshare (da, inclusiv Pampers), deși nu am avut focus pe marketingul afiliat. Și nici pe viitor n-o să promovez mai intens această zonă.

Top articole în 2013

Printre cele mai citite articole anul trecut s-au numărat:

– anunțul privind Galaxy S4;
top 10  al celor mai bune smartphone-uri;
– review cu Nokia Lumia 800;
– review-ul Galaxy S3;
– articol despre aplicația smartphone Yahoo;
– lansarea smartphone-urilor Prestigio;
– un model ZTE care a făcut vânzări în România;
– tableta Cosmote/ Allview;
– review-ul Galaxy S4;
– review-ul Note 2;

Printre subiectele non-IT care ar intra în top 50 articole după vizualizări:

– povestea mașinilor de cusut Singer;
– zece atracții turistice în Thassos;
– înșelătoria cu biorezonanța;

Sigur, au fost multe povești reușite și care merită menționate, cu zeci de mii de vizitatori. Dar vroiam să subliniez că 90% dintre articolele citite sunt despre tehnologie.

Samsung, LG, HTC sau Sony domină căutările, dar sunt tot mai populare brandurile precum Prestigio, Utok, E-Boda, Evolio sau Allview.