Am făcut un top 10 cu cele mai citite articole din 2017 și am pus mai jos și niște informații despre Youtube și Instagram. Sărbători fericite și să aveți un an mult mai bun.

Foto: Andrey Popov | Dreamstime

Am publicat în 2017 aproximativ 1312 articole noi din cele 15.000 care s-au adunat în 10 ani de blog. Cele mai citite sunt exclusiv despre tehnologie și tutoriale, din păcate nimic despre mâncare, fashion sau turism. Ah, dar am un articol despre Thassos care a fost citit de 2600 de vizitatori unici anul acesta.

1) Cum conectăm un smartphone la PC. O problemă prezentă mereu, foarte mulți producători nu activează automat conectarea la computer, oamenii mai folosesc Windows XP, se pare că problema va fi una eternă. Nu am foarte multe soluții acolo, dar se pot face câteva lucruri pentru a rezolva problema. Cam 17.500 de cititori anul acesta.

ads

2) Samsung Galaxy J3 – un review care a rămas în istorie. Printre cele mai citite de pe blog ever. Anul acesta a adunat 14.291 vizitatori, cred că va rămâne citit și pe viitor. Din păcate nu am mai avut modelul nou de Samsung, dar poate cine știe, pe viitor, recuperăm.

3) Samsung Galaxy A5 – pare de asemenea un model foarte popular, iar telefoanele concurente nu reușesc să adune atâtea vizualizări. Cu 12.921 vizitatori unici, a fost unul dintre cele mai citite articole și probabil a depășit suta de mii de când a fost scris pînă acum.

4) Top cele mai performante telefoane 2017, vara. Plus o comparație între Galaxy S8/S8+ și iPhone 7 / i7+. Cu 8.376 cititori a fost unul dintre cele mai reușite articole. Desigur, a stârnit numeroase controverse, unii luând partea Samsung și unii partea Apple.

5) Păreri despre iPhone 7 – am avut șansa să trec la telefonul Apple după luni de zile pe Android. Am scris câteva păreri și am ajutat peste 7.000 de oameni să aleagă corect. Anul ăsta nu am iPhone, nu pot să vă ajut. Prima întâlnire cu iPhone 8 a fost destul de dezamăgitoare. i8 Plus rămâne foarte mare / greu, iar iPhone X este nefinisat. Dar nu am avut mai mult de câteva zile cu ele, nu le pot judeca după atât de puțin timp.

6) Telefoanele Android și localizarea – unul din seria lungă de articole despre problemele de securitate din 2017. Localizarea trimite date și dacă este închisă, știu că au fost multe astfel de probleme, iar fiecare producător de telefoane are problemele lor.

7) Service Samsung Iuliu Maniu – cam 5421 de oameni au avut nevoie de service Samsung și l-au găsit la mine pe blog 🙂

8) Extindere rețea de WiFi – un articol despre un extender TP-Link care a avut aproape 5.000 de cititori anul acesta. Fiind mai vechi, cred că are și el peste 50.000 de cititori de când l-am scris.

9) Cum rotesc un film cu telefonul mobil – veșnica problemă, oamenii țin telefonul vertical când filmează și nu se gândesc că filmul va arăta aiurea pe computer. Țineți telefonul pe lat sau urmați tutorialul. Din păcate rotirea nu e totdeauna atât de simplă, alteori scade calitatea, alteori se vede prost pe înalt… Asta este. Data viitoare țineți minte să rotiți telefonul corect.

10) GDPR pentru bloggeri – este unul dintre articolele realizate împreună cu Cristian Manafu și a prins foarte tare. Anul viitor intră în vigoare legea privind protecția datelor personale și vor trebui făcute multe lucruri pentru a respecta reglementările.

Au mai fost și multe altele. Media de vizualizare per articol este undeva la 2.000. Sigur că sunt și posturi care au performat mai slab, dar asta depinde foarte mult de subiect, de abordare de oră…

Statistici pe Youtube

Nu am reușit să trec de 1.000 de abonați pe Youtube, dar e și vina mea, am filmat destul de rar. Îmi place însă că deseori sunt discuții interesante, oamenii au păreri foarte puternice pe care și le susțin, iar deseori au ieșit discuții extrem de constructive. Sunt câteva clipuri care merită menționate:

1) Huawei P10 Lite sau P9 Lite 2017 – a atins 13.678 vizualizări cu 33.628 de minute de vizualizări, 115 like-uri și 15 shareruri, cred că am reușit destul de ok. E drept, au ajutat și telefoanele, echipa de filmare. Dacă ar fi avut și un montaj profesionist, poate mergea mai bine.

2) Galaxy S8 review – 9538 de views cu o medie de 25.686 minute vizionate, 133 de likes și 13 shares. Îmi place că vide-urile de top au și foarte multe comentarii și am ajutat foarte multă lume să cumpere telefoane mai bune.

3) Huawei Mate 10 Pro – abia încărcat în decembrie, are 6.500 de vizualizări. Poate dacă aveam mai mult timp cu telefonul aș fi terminat și review.

Instagram

Mă mai joc și pe Instagram, am acolo 2500 de followers. Anul acesta am luat 17.000 de like-uri la 120 de fotografii. Peste 100 în medie la fiecare imagine. Sigur că sunt mai multe like-uri pe Facebook și mai mult engagement, dar să nu uităm că Instagram este pentru pasionați de fotografie. E drept că am și călătorit mult, e drept că am și camere foto bune. Cea mai bună fotografie de anul ăsta a trecut de 200 de like-uri. Era din Franța și a fost preluată pe un cont cu sute de mii de followers, ultima dată când m-am uitat avea 15.000 de likes la ei.

Cam atât anul ăsta, multă sănătate și ne auzim pe 2 ianuarie.