Dezvoltatorii de jocuri indie din România sunt invitați la Google Play Indie Games Contest , cea de-a doua ediție a binecunoscutului concurs Google. Este o competiție globlaă despre care aflați mai multe pe site-ul oficial.

Google Play Indie Games Contest

În competiție pot intră dezvoltatori de jocuri cu maximum 30 de angajați, din mai multe țări europene. Înscrierile se pot face până la finalul anului, iar finaliștii (20 la număr) vor fi anunțați la jumătatea lui ianuarie 2018. Ierarhia finală se va realiză în cadrul unui eveniment care se va desfășura la Londra, la Saatchi Gallery, pe 13 februarie 2018. Premiile variază de la campanii online în valoare de 100.000 euro și campanii pe YouTube și până la promovarea în Google Play și cele mai noi dispozitive hardware de la Google.

Participanții trebuie de asemenea să fi publicat un joc pe Google Play după 1 ianuarie 2017. Toți cei care trec de criterii – mai sunt chestii prin Terms and Conditions scrise cu litere mici pe pagina a doua – vor intra în selecția juriului, iar din toate chestiile trimise vor alege 20 de câștigători.

Toți cei 20 de finaliști primesc o excursie la Londra pentru evenimentul de prezentare, plătită de Google (2 nopți, 2 oameni de companie), toți vor primi reclame billboard în Londra, includerea timp de o lună într-o galerie specială, două bilete pentru Playtime 2018 (evenimentul exclusiv Google cu dezvoltatorii de aplicații), un telefon Pixel 2. La evenimentul de la Londra din 13 februrarie 2018, vor fi aleși 10 câștigători care vor avea și mai multe beneficii.

Cei zece vor primi includerea jocului în New Indie Highlights sau în categoria Our Indie Picks, promovarea jocului prin canale Android Developer / Play Developer, promovarea pe canale consumer care nu sunt precizate aici, precum și un device Daydream View.

Dintre cei 10, vor fi trei mari câștigători ai evenimentului Google, ei vor fi cei mai intens promovați, atât offline, cât și online. Plus 25,000 EUR pentru promovarea în social media, 50.000 de euro pentru promovarea online, sesiuni de training cu specialiștii Google Play, plus Google Home Mini.

Marele câștigător al acestei ediții va primi încă o dată sumele de promvoare promise mai sus, plus alte exclusivități.