Moto G8 Power este fix ce trebuie pentru un utilizator nepretențios: design bun, dotări bune, performanțe peste medie, preț bun. Am testat multe terminale la acest nivel de preț, dar acestuia i-am găsit cele mai puține lucruri de reproșat. În general concurenții Motorola fie aleg un procesor slab, fie pun o baterie mică, fie au alte probleme la ecran sau camere. Însă acest model mi-a plăcut tare mult.

Pro și contra

Avantaje:

  • design decent;
  • procesor bun;
  • camere foto bune;
  • autonomie excelentă;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • nu am găsit ceva să-i reproșez, vă aștept comentariile;

Detalii tehnice

Ecran: 6.4 inch IPS LCD FHD+, 399 ppi
Procesor: Snapdragon 665 (4×2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 260 Silver)
GPU: Adreno 610
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB
Camera: 16+8+8+2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 156 x 75.8 x 9.6 mm
Greutate: 197 g
Baterie: 5000 mAh
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C
Preț: 899 lei

Review Moto G8 Power

Am avut ocazia să testez o mulțime dintre terminalele Moto G în ultimii ani și am rămas impresionat. Mi-a plăcut mult anul trecut Moto G7 Plus, iar de-acum doi ani îmi amintesc Moto G6. Cred că Moto G este cea mai bună serie entry-mid-range prin raportul calitate/preț, terminale care deseori bat prin aspect și dotări chiar și modelele Xiaomi.

Mă bucur să văd că și anul acesta Motorola a ales perfect procesorul și dotările tehnice astfel încât să realizeze un terminal aproape perfect. Rivalii au la acest nivel de preț terminale cu procesoare mai slabe sau cu baterii mai mici, cu ecrane HD sau oricum alte puncte slabe. Un model ceva mai competitiv decât ăsta costă cu cel puțin 100 de lei în plus.

Design-ul nu este deloc rău, nu poți să zici că este un smartphone premium, dar nici nu are acel feeling de telefon ieftin pe care îl adoptă modelele la acest nivel de preț. Stă foarte bine în mână și nu alunecă, are un aspect plăcut. Spatele este într-adevăr din plastic, iar șasiul este realizat din aluminiu.

Moto G8 Power beneficiază de multe dintre atuurile menționate (atuuri la un preț de 900 de lei). Procesor Snapdragon 665, care are patru nuclee de putere și patru economice. Nu este cea mai nouă tehnologie și este sub Helio G90T sau Snapdragon 720G, dar pe de altă parte este un procesor care nu are lag, nu se încinge, nu dă erori. Având și Android 10 curat se mișcă foarte bine, are autonomie excelentă, interfața este plăcută. Găsiți mai jos toate testele făcute.

Are 4GB de RAM și 64 GB de stocare, adică fix cât trebuie în ziua de azi pentru un telefon decent. Mai jos ar apărea diverse probleme, iar deja unii competitori pun la bătaie 128GB, dar desigur, la preț mai mare. Are slot de carduri microSD, dar folosește al doilea slot de SIM (deci ori folosiți dual-SIM, ori SIM+card). Bateria este de 5.000 mAh și dă rezultate foarte bune la autonomie, vedeți mai jos.

Camera foto are o calitate peste medie, ca întotdeauna la Motorola. Probabil ține de programare și algoritmii folosiți. Sigur că nu este precum Google Camera, care dă rezultate mai bune, dar este greu de instalat pe telefoanele non-Pixel. Și în acest caz vedeți mai jos fotografiile realizate.

În plus, are niște lucruri pe care orice utilizator de telefoane buget le caută: mufă de căști 3.5mm jack, care nu a dispărut, acel radio FM care a cam dispărut de pe toate telefoanele scumpe, are husă transparentă de silicon pentru protecție.

Teste hardware și autonomie Moto G8 Power

Am rulat principalele teste pe Moto G8 Power. Nu stă extraordinar la capitolul performanțe hardware. Procesorul nu este nou, nucleele de putere sunt bazate pe ARM Cortex-A73, iar cele economice sunt bazate pe ARM Cortex-A53. Fiind Qualcomm, design-ul este modificat, nucleele sunt botezate Kryo 260 Gold și Kryo 260 Silver. Performanțele sunt însă similare, iar nucleele de putere sunt la 2.0 GHz, iar cele economice la 1.8GHz. Comparativ, am putea nota Exynos 9610/9611 sau MediaTek Helio P60, HiSilicon Kirin 710. Rezultatele din teste sunt similare.

Procesorul grafic este Adreno 610 de nivelul mid-range. Are 4GB de RAM și 64 GB de stocare, dar este pe tehnologia mai lentă eMMC 5.1. Per-total este un raport bun calitate/preț. Autonomia a fost record, vedeți mai jos toate testele realizate pe acest model.

Camere foto

Moto G8 Power are un sistem foto foarte interesant, cu rezultate foarte bune pentru un telefon de 900 de lei. Camera principală are senzor de 16 milimetri, lentila de 26mm, apertură F/1.7. Este un senzor mic însă, de 1/2.8 inch, cu pixelii de 1.12 nanometri. Camera principală și cea zoom folosesc autofocus cu detecție de fază (PDAF) pentru a realiza imagini mai clare. Senzorul telefoto este de 8 megapixeli, are 1/4 inch, are lentila de 52mm, oferă zoom optic 2x. Camera ultra-wide este tot de 8 megapixeli, 1/4 inch, cu pixelii de 1.12 nanometri. În fine, cea de-a patra cameră este una pentru fotografie macro, cu senzorul de doar 2 megapixeli.

Telefonul filmează 4K la 30 de cadre pe secundă, Full HD la 30 sau 60 fps. Are stabilizare electronică bazată pe senzorul giroscopic. Camera selfie este de 16 megapixeli, un senzor de 1/3 inch, cu pixelii de 1 nanometru. Filmează Full HD la 30 de cadre pe secundă. Rezultatele sunt bune, pozele ies clare, doar una din 20 de cadre a avut probleme de focus. Vedeți mai jos ce am făcut cu el – pozele sunt micșorate/comprimate pentru a le putea încărca pe blog.

Altele

Chiar dacă este un telefon relativ ieftin și chiar dacă vine cu o husă de silicon în cutie, vă recomad să îl protejați. Este bine să fie ferit de căderi, zgârieturi, umezeală sau praf, astfel încât să reziste mai mult timp și să-l puteți revinde la nevoie. Eu recomand aceste huse Moto G8 Power, este bine să alegeți ceva care acoperă și ecranul. Altfel trebuie pusă și o folie pe sticlă, de preferință una care rezistă bine la zgârieturi.

Concluzii

Recoman Moto G8 Power ca pe un smartphone care merită banii 100%. Nu ai cum să găsești ceva mai performant, nici măcar la second hand, la acest nivel de preț este cel mai bun. Părerea mea. Aștept comentarii dacă aveți alte opinii. Are design bun, este bine făcut, procesor bun, ecran decent, autonomie mare, camere foto bune. Nu i-am găsit nimic de reproșat.

Galerie foto