Pasionații de tehnologie știu că se pot accesa aplicațiile Google Play pe alte dispozitive, fie că vorbim de laptop sau desktop de PC sau Mac. După ce v-am explicat cum să descărcați Google Play pe o tabletă cu Android sau telefon care n-a primit acces la magazinul Google, am scris despre instarea Google Play pe laptop.
google play store
Apoi, mi-am dat seama că există aceeași soluție pentru Mac sau MacBook. Cred că deocamdată doar pe iPhone nu se poate instala Google Play, să-mi spuneți dacă mă înșel.

Aici mi se pare foarte tare Google, pentru faptul că permite accesul la Google Play. Sigur că nu toate merg perfect și uneori apar bug-uri sau există aplicații care crapă. Sigur că ai nevoie de un hardware puternic pentru a putea rula aplicațiile la modul virtualizat. Dar pe de altă parte, este la fel de adevărat că este foarte frustrant să ai o tabletă cu Android sau Windows și să nu poți accesa aplicațiile din Google Play. În primul rând jocuri video, apoi aplicații de Android cu care te-ai obișnuit de pe telefon.

Deocamdată, pentru Windows sau Mac cea mai stabilă soluție rămâne Bluestacks. Nu este o aplicație care rulează rapid sau merge fără erori. Deși a fost actualizată, există probleme de stabilitate și încă se mișcă deseori greu sau crapă. Dar am pus jocuri video de Android pe laptop și se mișcă bine, iar grafica este spectaculoasă. Dacă nu ați jucat niciodată jocurile de pe telefon pe un ecran mare ar trebui să încercați măcar pe televizor sau pe laptop. O să vedeți că pentru unele se schimbă mult perspectiva. Culmea este că atunci când am instalat prima oară Google Play pe laptop cu Windows am folosit un Dell cu ecran tactil, iar aplicația mergea fix ca pe telefon, doar că pe un ecran cu diagonala de 15.6 inch. Mi se pare foarte tare, cel puțin nu mă așteptam să recunoască toate gesturile, dar a mers.

Nu am testat versiunea pentru Mac, dar sunt convins că este la fel de simplu și de plăcut de utilizat. Iar pentru gesturi vă descurcați cu mouse-ul sau cu touchpad.

Aplicația magazin Google Play vă permite să găsiți toate melodiile, filmele, cărțile și aplicațiile și jocurile Android preferate. Aplicația Magazin Play este deja instalată pe majoritatea dispozitivelor Android compatibile cu Google Play. Pe dispozitiv, accesați secțiunea Aplicații – atingeți pictograma Google Play / Magazin Play.