Google Play va oferi aplicații gratuite sau la reducere cu ocazia Black Friday și Cyber Monday, de astăzi pînă pe 27 noiembrie inclusiv. Probabil că vor schimba ofertele pe parcurs, dar dacă tot vă plac jocurile pe smartphone sau tabletă, este momentul optim să vă descărcați gratuit sau să cumpărați la ofertă lucrurile favorite.

Majoritatea ofertelor le găsiți intrând direct pe Google Play și derulând pînă apare reclama de mai jos cu ofertele speciale. Intrând direct acolo găsiți diverse jocuri sau diverse aplicații care sunt acum disponibile la ofertă. Mai mult ca sigur că au reduceri și pentru cărți, muzică sau filme, dar eu nu folosesc zona aia, deci nu am căutat în mod special. Pentru jocurile la ofertă puteți intra direct aici.

Vă dau câteva exemple pe care le-am luat de pe Talk Android. Jocurile premium au o reducere de pînă la 80% în perioada următoare. De exemplu, Call of Duty: Black Ops Zombies este acum doar 2.99 dolari (12.99 lei) față de prețul normal de 6.99 dolari (30,36 lei). Sau un joc care sigur le va place celor mici, LEGO Jurassic World, care este 99 de cenți (4.69 lei) în loc de 4,99 dolari (22,99 lei). Prețurile în lei sunt afișate dacă intri pe Google Play cu cont din România, cel puțin la mine așa apar.

Un alt joc lăudat de ei este Geometry Wars 3: Dimensions, care costă acum 3.99 dolari (18,99 lei) față de 9.99 dolari (39,99 lei). Talk Android au găsit și oferte la muzică, de exemplu patru luni de abonament Google Play Music oferite gratuit, dar trebuie să faci abonament acum și să nu fi folosit perioada de free-trial. Dacă ai folosit deja free-trial la Play Music, atunci de Black Friday ai doar două luni gratis.

Reducerile Google Play merg și la filme, deși nu știu cât conținut este disponibil în România și la ce preț. Ei zic că reducerea este de pînă la 50%. Pe 25 noiembrie toate filmele din Google Play vor fi disponibile pentru 99 de cenți. În sețiunea de cărți de pe Google Play există oferte cu vouchere de 5 dolari pentru cărțile care costă peste 5 dolari, ca să reduceți din preș. Tot duminică vor avea oferte speciale la cărți digitale.

Sunt convins că și iTunes al Apple va avea oferte de Black Friday și Cyber Monday. Iar nu știu dacă în cazul lor este cazul să urmărim prețurile sau nu? 🙂