Hackerii au luat din conturile clienților “unei mari bănci europene” (trebuie să ghicim noi care) sute de mii de euro, respectiv sume de la 1.700 de dolari pînă la 39.000 de dolari, spun specialiștii companiei de securitate IT Kaspersky. Sumele au fost trase într-o singură săptămână. Foloseau un troian și redirecționau banii în conturi de card de unde extrăgeau imediat sumele de la bancomate. Au fost găsite 190 de victime pînă acum, în Italia și Turcia.

banking
La două zile după ce experții Kaspersky au descoperit serverul de comandă și control, atacatorii au eliminat orice urmă de dovadă care ar fi putut fi utilizată pentru a-i identifica. Totuși, specialiștii Kaspersky Lab cred că acest lucru s-a întâmplat din cauza schimbărilor făcute la nivelul infrastructurii tehnice utilizate în cadrul campaniei de atac, nu pentru că aceasta ar fi fost sistată.

Nu au putut fi găsite nici detaliile programului malware pentru a putea fi anihilat.

Dovezile arată existența mai multor grupuri de infractori, fiecare având alocate sume diferite de bani. Un grup a transferat sume de 40-50.000 de euro, altul 15-20.000 de euro și al treilea nu mai mult de 2.000 de euro.

Așa că, dacă aveți bani “într-o mare bancă europeană” care are filiale în Italia și Turcia, verificați cu atenție soldul…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!