O serie de telefoane Samsung vor primi update la Android 9.0 Pie și am făcut mai jos o listă cu toate modelele confirmate. Eu pe Note 9 și acum am Android 8.1, de asemenea pe S9+ am Android 8. Sper să vină actualizările cât mai rapid, dar ultima dată când am auzit ceva concret se vorbea despre ianuarie în România.Foto: Mariayunira | Dreamstime.com

Modele Samsung care trec la Android 9.0 Pie

  • Samsung Galaxy Note FE
  • Samsung Galaxy S8 și S8 Plus
  • Samsung Galaxy Note 8
  • Samsung Galaxy S9 și S9 Plus
  • Samsung Galaxy Note 9

Din păcate nu există informații conform cărora vreun model Samsung Galaxy mai ieftin ar putea adopta noul sistem de operare Google și interfața abia lansată One UI de la Samsung.

Note 7 FE (Fan Edition) este modelul care a fost relansat după fiasco-ul cu bateriile de la Note 7, aducea același hardware, dar cu o baterie mai mică care nu mai explodează. Interfața software era însă Android 7.0, la fel ca și varianta de la Galaxy S8, inclusiv asistentul Bixby.

Anul acesta, prin primăvară am primit actualizarea la Android 8.0 Oreo pentru Galaxy S8+, sunt curios când o să treacă și la 9.0 Pie și mai ales cât de curând se va întâmpla acest lucru. Android 8.0 a ajuns prin actualizare și pe Galaxy Note 8.

Samsung a prezentat la conferința dezvoltatorilor din SUA noua interfață pentru modelele flagship, One UI. Ea este realizată exclusiv pentru Android 9.0 Pie, deci toate telefoanele cu această interfață vor avea cel mai recent OS mobil de la Google. Noua interfață Samsung a fost dezvoltată împreună cu Google și cu o comunitate întreagă de dezvoltatori Android, tocmai pentru a elimina orice lag și orice alt bug.

Samsung a schimbat fonturile pentru noua interfață și de asemenea a fost redesenată aranjarea Lock Screen pentru a face conținutul important mai vizibil. Interfața este disponibilă pentru testare în versiune Beta dar numai pentru cei înscriși în Samsung Members și care sunt acceptați de companie.

Via: Sammobile