Airbnb, care a devenit rapid de la nivelul de start-up un jucător dominant aproape pe zona de cazare (într-adevăr, ne-hotelieră), are în plan să dezvolte un sistem de rezervare pentru bilete de avion. Deja testează tehnologia și va fi lansată oficial curând. Aș adăuga că, dacă se întâmplă cumva să ofere ca sugestii companiile low-cost, vor câștiga și mai mulți utilizatori.


Sursa foto: © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com – Airbnb app

Eu știu că există SckyScanner sau alte sisteme pentru a căuta bilete de avion ieftine, dar majoritatea utilizatorilor de Internet nu prea știu. Majoritatea sistemelor caută prin ofertele marilor companii aeriene, unde orice călătorie este mult mai scumpă decât cea cu Ryanair, Wizzair, Blue Air și ceilalți. Alții chiar își adaugă comisioane la prețurile companiilor low-cost, așa că poți plăti 100 de euro pe un bilet la o companie ieftină dacă nu ești atent la detalii sau nu verifici site-ul oficial.

Dacă Airbnb implementează cu cap sistemul de căutare, iar oamenii vor găsi astfel pachete mai ieftine decât o poți face pe Booking, succesul este garantat. Oricum, sistemul urmează să fie lansat în următoarele 18 luni, se pregătesc de listarea pe Bursă și vor să o facă după ce au un nu succes răsunător, care să crească și veniturile. Oricum, cel mai recent raport arată că Airbnb a crescut veniturile pe trimestrul al treilea cu 89%, iar numărul de locații de cazare este record.

ads

Pe de altă parte, da, nu trebuie uitat că la fel ca Uber, Airbnb nu este corect reglementată. Deși oferă servicii de cazare nu plătește taxele unui operator de turism, la noi nici nu cred că au angajați deloc. Nu plătesc taxe local, nu știu cum declară patronii din turism încasările. La fel, fiind privați nimeni nu-i poate trage la răspundere dacă se răzgândesc și anulează rezervarea. Chestie foarte des întâmplată și mai ales de Sărbători sau ocazii de gen. Iar pentru turist asta este o mare problemă. Poți strica o vacanță complet dacă nimerești așa gazdă.