Apple ar vrea să cumpere Tidal, serviciul de muzică lansat de Jay Z, conform WSJ. Apple a cumpărat deja Beats, iar Tidal s-ar adăuga iTunes pentru care se tot caută o soluție de streaming cu abonament.

dreamstime_s_13118640-compressor
Credit foto: © Zurijeta | Dreamstime.com – Dj

Informația vine și în contextul în care Apple tot pune bețe în roate celor de la Spotify, care sunt oarecum concurent direct.

Evident, negocierile Apple – Tidal nu sunt confirmate oficial. Ba chiar purtătorul de cuvând Tidal a spus că nu există negocieri. Sursele spun că tranzacția ar putea pica, dacă cele două părți nu se pun de acord.

ads

Apple pe de altă parte a încercat să vândă abonamentul Beats Music fără mare succes. Iar Tidal are conținut puternic datorită relațiilor lui Jay Z.

Apple a avut mega-succes cu iTunes pentru că puteai cumpăra orice melodie cu 99 de cenți, dar apoi au tot avut scandaluri pentru că acea melodie nu aparține practic cumpărătorului, se poate transfera greu, doar pe dispozitive Apple și sunt o grămadă de alte probleme. Varianta cu aboanament este acum mai populară, pentru că plătești o sumă fixă, pe lună, iar apoi ai acces la toată muzica de care ai nevoie.

Jay Z a cumpărat Tidal de la compania care a înființat serviciul online, cu 56 de milioane de dolari. Omul este sigur de succesul afacerii și le-a dat acțiuni și altor muzicieni, cărora le-a promis că-i va face bogați. Probabil vizează o vânzare la o evaluare de câteva miliarde de dolari.