Avast a decis să cumpere AVG, unul dintre principalii competitori, pentru 1.3 miliarde de dolari. Sunt două branduri mari din zona antivirus, iar noua companie rezultată din fuziune va fi un jucător de anvergură care să concureze cu Symantec, Bitdefender, Kaspersky sau Eset.

avast-compressor

Ambele companii sunt din Republica Cehă, iar AVG avea acum sediul central în Olanda. Avast a primit un credit de 1.6 miliarde de dolari de la un consorțiu format din Credit Suisse Securities, Jefferies și UBS Investment Bank. După fuziune, noua companie va avea 400 de milioane de utilizatori la nivel global, dintre care 160 de milioane de clienți mobili. De asemenea, vor urmări zona de Internet of Things (IoT), unde consideră că vor putea oferi protecție specializată pentru companii.

Ambele companii oferă soluții de protecție antivirus, anti-malware, pentru blocarea spam-ului, firewall și altele, atât gratuit, cât și versiune premium, care oferă mai multe funcționalități. Oficialii celor două companii spun că împreună au mai multe șanse să fie competitive și să crească mai rapid pe viitor.

Mai multe detalii sunt aici.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!