Confruntată cu acuzații grave privind spionajul și utilizarea echipamentelor în folosul guvernului chinez, Huawei a deschis un centru pentru transparență în domeniul Securității IT , localizat tocmai la Bruxelles. Peste 200 de reprezentanți ai autorităților de reglementare, operatorilor telecom, companiilor au fost la deschidere. De asemenea, oficiali ai Uniunii Europene, GSMA și Forumului Economic Mondial au vorbit în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Sursa foto.

Încrederea trebuie să se bazeze pe fapte, faptele trebuie să fie verificabile, iar verificarea trebuie să se bazeze pe standarde comune. Considerăm că acest model este eficient în construirea încrederii în era digitală” – a declarat Ken Hu, vicepreședintele Huawei.

Inovațiile în domeniile AI, Cloud, serviciilor de informații și sistemelor software-defined aduc provocări noi securității cibernetice a infrastructurii ICT. Aceste provocări sunt exacerbate și de lipsa de consens asupra securității cibernetice, standardelor tehnice, sistemelor de verificare și suportului legislativ. Asigurarea securității cibernetice este considerată a fi responsabilitatea tuturor jucătorilor de pe piață și a societății în ansamblul său. Riscurile de securitate sunt în creștere și amenință viitorul societății digitale.

Construit în Europa, Centrul de Transparență în domeniul Securității Cibernetice are trei funcții majore. În primul rând, Centrul va expune practicile Huawei de securitate cibernetică end-to-end, de la strategii și lanțul de aprovizionare la cercetare și dezvoltare, produse și soluții. Acest lucru va permite vizitatorilor să experimenteze securitatea cibernetică în cadrul produselor și soluțiilor Huawei din domenii precum 5G, IoT și cloud.

În al doilea rând, Centrul va facilita comunicarea între Huawei și părțile interesate de strategii de securitate cibernetică, precum și de practici de protecție a datelor personale și de securitate cibernetică end-to-end. Huawei va colabora cu parteneri din industrie pentru a explora și promova dezvoltarea de standarde de securitate și mecanisme de verificare care să sprijine inovațiile tehnologice în domeniul securității cibernetice din toată industria de profil.

În al treilea rând, Centrul va oferi o platformă de testare și verificare a securității produselor, precum și servicii conexe pentru clienții Huawei.

Inaugurarea Centrului de Transparență în domeniul Securității Cibernetice din Bruxelles demonstrează angajamentul puternic al companiei Huawei față de guvernele, clienții și alți parteneri din Europa, și va oferi un suport mai bun pentru colaborare.

Susținerea securității cibernetice este considerat a fi un obiectiv comun al tuturor părților interesate, inclusiv furnizorii de echipamente, operatorii telecom și autoritățile de reglementare. Huawei a pus pe primul loc securitatea cibernetică și protecția datelor personale ale utilizatorilor. Abordarea Huawei în privința securității cibernetice este „securitate sau nimic”. Centrele Huawei de transparență în domeniul securității cibernetice sunt deschise clienților și terțelor organizații independente de testări. Acestea sunt invitate să facă teste și verificări de securitate corecte, obiective și independente, conform standardelor și bunelor practici de securitate cibernetică recunoscute de industria de profil. Aceste centre sunt echipate cu medii de testare dedicate, Huawei oferindu-le clienților și părților terțe produse, software, documentație tehnică, unelte de testare și suportul tehnic necesar.