eMag cumpără PC Garage, nu știm valoarea tranzacției. Magazinul specializat în produse IT și electronice va fi dezvoltat separat de eMag, acordul de preluare fiind încheiat în luna aprilie. Un brand fain, care a crescut datorită nișării către zona entuziaștilor hardware/gaming și a unei comunități create pe MyGarage.
emag cumpara pcgarage

Emag cumpara PCGarage.ro

Nu avem oficial o valoare a tranzacției și după cum se vede, nici nu vom afla prea multe. PC Garage a avut anul trecut o cifră de afaceri de 165 de milioane de lei (36,8 mil. euro), cu o creștere de 30%, iar vânzările de Black Friday au fost și ele foarte bune. În 2009, magazinul online PC Garage fusese cumpărat de Marius Ghenea, fondatorul Flanco și cel care deține de asemenea retailerul online PCFun. La vremea aia cifra de afaceri PC Garage era de 14 milioane de euro.

În continuare, PC Garage își va dezvolta independent brandul și va încerca să intre pe piețe noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

Marius Ghenea spune că această preluare va permite trecerea PC Garage într-o etapă superioară din punctul de vedere al dezvoltării business-ului, în România și regional. “Este o recunoaștere pentru echipa PC Garage și pentru modelul de business specializat al companiei, o construcție solidă și pe termen lung, începută în 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile și continuată de Traian și colegii noștri de echipă începând din 2009”.

Traian Cristea, director general PC Garage: “În cei 11 ani de când e pe piață, PC Garage și-a creat reputația de specialist în soluții de IT și gaming, care stă foarte aproape de clienți printr-o comunitate pasionată. Am ajuns la un punct în care ne-am dorit să ne dezvoltăm mai departe și eMAG este cel mai bun partener pe care îl puteam avea. Împărtășim multe valori și dorința de a le oferi clienților cele mai bune servicii. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe piețe noi.”

Iulian Stanciu, CEO eMAG: “PC Garage este un nume puternic și apreciat care a reușit să crească prin servicii bune oferite clientului, prin specializare și cunoaștere foarte bună a produsului și a industriei. Apreciez comunitatea puternică din spate și oamenii talentați din echipă. Având în vedere creșterea industriei de jocuri peste tot în lume și poziționarea foarte bună a PC Garage în această zonă, vom investi în dezvoltarea regională și creșterea gamei de produse și servicii.”

PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate.