F64 nu a fost cumpărat de o companie internațională. A fost cel mai viral PR stunt din 2013…
Comunicatul oficial nu dădea alte informații suplimentare.

Aniversare F64.ro
Fondatorii F64.ro

Compania a fost înființată în 2001 de Marian Alecsiu și Daniela Becheru (foto).

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Magazinul foto a atins o cifră de afaceri de 18 milioane de euro la 12 ani de la lansare. În 2013, F64 și-a extins categoriile de produse, lansând smartphone-uri și tablete.
Update: primul zvon de azi e legat de Naspers. Grupul care a investit și în eMAG.
Update 2: pică varianta Naspers.
Update 3: Zoso spune că e un fond de investiții.
Update 4: Doar o glumă proastă. Au vrut să atragă atenția presei.

Citez:

După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creștere în zona echipamentelor foto-video cu specificații premium de 70%, comparativ cu anul trecut.
Anul 2013 față de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu și pentru piața foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuși, în aceste condiții, business-ul F64 a înregistrat o creștere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte și DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat și acestea vânzări mari pentru mid și high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre și imprimante foto.
Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 și venituri de peste 9 milioane de RON. Tot în acest an, F64 a obținut Premiul pentru cel mai bun magazin online în domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai bună prezență în Social Media în cadrul Galei Premiilor eCommerce.
Astfel, deoarece poziția F64 în contextul actual al pieței foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acționariatului este destul de previzibilă. În zilele următoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbările ce au loc în această perioadă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!