Geely, compania chineză de automobile care deține mărci precum Lotus, Volvo și Polestar, este acum pe cale să se alăture pieței de telefonie mobilă, scrie GSMArena.

telefoane meizu

Rapoartele de pe site-ul chinezesc 36Krypton au dezvăluit că conglomeratul auto intenționează să cumpere Meizu. Compania de smartphone-uri există de aproape 20 de ani, dar nu a reușit să se extindă internațional atât de bine precum rivalii săi. Un raport de audit este deja în curs, iar Geely se așteaptă să lanseze primele sale smartphone-uri în 2023.

În prezent, producătorul de smartphone-uri Meizu livrează puțin sub 1 milion de unități pe an. Departe rău de vârful de 20 de milioane atins în urmă cu câțiva ani. Principalele probleme înregistrate de companie țin de capacitatea limitată de producție și campaniile de marketing nereușite. De exemplu, modelul lor de top, Meizu 18 a fost lansat în martie 2021 cu sistem de operare curat, fără aplicații preinstalate și fără reclame, dar nu a reușit niciodată să impresioneze consumatorii locali și a pierdut în continuare teren.

Zhejiang Geely Holding Group, cunoscută în mod obișnuit ca Geely, este o companie multinațională de automobile chineză cu sediul în Hangzhou, Zhejiang. Compania este deținută în mod privat de magnatul de afaceri miliardar chinez Li Shufu. A fost înființată în 1986 și a intrat în industria auto în 1997 cu marca sa Geely Auto. Vinde vehicule de pasageri sub mărcile Geely Auto, Lotus, Lynk & Co, Proton, Volvo și Polestar, precum și vehicule comerciale numai sub mărcile London EV Company, Ouling Auto și Yuan Cheng Auto (Farizon Auto). Grupul a vândut peste 2,4 milioane de mașini în 2020.

Pe final de 2021, o nouă afacere a fondatorului producătorului chinez de automobile Zhejiang Geely Holding (GEELY.UL)  a ieșit la iveală. El are ca scop lansarea unui smartphone până în 2023 și planul este să vândă 3 milioane de unități în primul său an, potrivit unui memoriu văzut de Reuters.

Deși Li a făcut pariuri futuriste pe proiecte precum mașini zburătoare și taxiuri de tip dronă, o incursiune în sectorul  telefoanelor plasează Geely într-un sector extrem de competitiv. Acest segment nu a crescut în vânzări în China și este dominat de câțiva jucători, inclusiv Apple, Samsung , Xiaomi și alții.