Google și-a schimbat structura și este acum o divizie a holding-ului Alphabet. Fondatorii companiei au creat această nouă structură pentru a separa activitățile are aduc bani – Google, Youtube, Android și Chrome – de noile proiecte care deocamdată doar cheltuie bani – mașini care se conduc singure, roboți, medicină high-tech și Internet oferit prin baloane. 

google-alphabet

Sursa foto.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Holdingul Alphabet va fi condus de fondatorii Google, Larry Page și Serghei Brin, iar noua divizie denumită Google va fi condusă de Sundar Pichai.

Publicitatea online aduce în continuare 89% din veniturile Google, dar în ultima perioadă o parte mare din venituri este generată de Google Play, magazinul de aplicații Android. Aparent, compania vrea să își consolideze focusul pe proiectele start-up, apreciind că veniturile Google sunt de-acum securizate și nu mai reprezintă o prioritate.

Decizia a fost bine primită, valoarea acțiunilor companiei crescând cu 7 procente după acest anunț.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!