Grupul german Delivery Hero, prezent pe piața românească prin operațiunile Foodpanda, anunță achiziția integrală a hipMenu. Nu avem detalii financiare, probabil piața este destul de mică. Oricum, tranzacția vine la scurt timp după lansarea Uber Eats.

Foto: © Sidelnikov

Mie personal mi se pare că există in România mult prea multe astfel de platforme / aplicații care fac același lucru, practic livrează mâncare de la restaurante deja existente,unele care aveau și livrarea lor. Recent, când ieșisem la strâns semnături pentru inițiativa Fără Penali, am primit un discount de la alt serviciu similar. Nu rata niciunul menționat acum, îmi scapă numele, dar și ei fac același lucru. Prea multe .

Odată cu această tranzacție, grupul Delivery Hero, prin brandurile Foodpanda și Hipmenu, va oferi doritorilor acces la o mai mare varietate de restaurante în peste zece orașe din țară. Ei consideră că lalora actuală , prin achiziție, au devebit „liderul  pieței de comenzi online din București, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov și Iași”.

ads

Compania Foodpanda, parte a grupului Delivery Hero, prezentă pe piața românească din 2013, este cea mai mare platformă de profil din România, colaborând cu peste 500 de restaurante din peste 10 orașe din țară.

Potrivit reprezentanților grupului, Delivery Hero va continua investițiile semnificative pe piața românească, având în plan extinderea afacerilor foodpanda și hipMenu la nivelul întregii țări.