HTC a trimis invitații pentru un eveniment la Taipei pe 2 noiembrie, confrom GSMArena, iar speculațiile spun că vor lansa HTC U11 Plus și este primul pas spre relansare.

htc u invite

Este primul lor eveniment oficial după acordul HTC-Google. Și este probabil acel telefon flagship despre care vorbeau în anunț. Probabil un fel de Google Pixel 2 dar cu funcțiile specifice HTC și tehnologie foto de top. Nu înțelegem prea multe din invitație, dar este clar că este vorba despre un dispozitiv U, iar detaliile lui U11 Plus au “scăpat” deja pe net.

HTC U11 Plus nu poate avea foarte multe noutăți atrăgătoare, pentru că nu avem procesor nou, iar atunci vor folosi Snapdragon 835. Ecranul HTC U11 Plus va fi 5.99 inch, cu format 18:9 adică 2:1 similar cu LG V30. Design-ul cu margini subțiri este cu siguranță atractiv, dar totul va depinde de prețul final. HTC s-au diferențiat tot timpul prin tehnologie, dar în ultimii ani nu au prea avut tehnologie care să rivalizeze cu Samsung sau Apple. Sau ce au avut mai bun au dat către Google la Nexus, apoi Pixel. Iar acum echipa Pixel a plecat cu totul, deși este posibil ca ei să fi contribuit la acest flahship.

Camera foto de pe spate rămâne de 12 megapixeli, cu stabilizare optică și tehnologiile foto care au scos Pixel 2 pe primul loc în top. Lentila de f/1.7 ar putea fi și pe acest model, iar camera de selfie este sigur de cel puțin 8 megapixeli.

HTC a avut flagship-uri bune în fiecare an, dar problema lor, pe care o asimilez și celor de la LG și Sony, este că vor să aibă prețuri foarte mari, iar baza de fani HTC scade de la an la an. Vor trebui să încerce să aducă ori un preț foarte competitiv, ori tehnologii noi, dar care să fie atrăgătoare, pentru că Sense Edge nu pare să aibă prea mulți fani la ora actuală. Deși HTC U11 nu este diferit de marile terminale de top, nu s-a prea vândut, nici U Ultra.

Abia aștept evenimentul din 2 noiembrie, urmărim live ca de obicei, dacă putem face asta, iar cum aflu ceva nou am să vă scriu.