Din când în când cei de la eMag fac publice niște detalii privind căutările online, iar acum m-am prins și din ce cauză fac asta. Dincolo de amuzament, există un trend real de mutare a căutărilor de pe Google pe site-uri ecommerce. Americanii caută mai mult pe Amazon.

Evident, pe Amazon se caută mai mult produse și informații despre ele, prețuri și disponibilitate, dar este interesant că au depășit cu mult căutările pe Google. Conform unei firme de analiză citate în articol, Amazon a avut 52% dintre căutările pentru produse în decembrie, iar Google doar 26%, în timp ce anul anterior (2015), Amazon avea 28%, iar Google peste 50%. Deci trendul este accelerat în favoarea celor de la Amazon.

Probabil pe piața locală eMag speră în evoluții similare, poate ele chiar există. Conform statisticilor, numărul de căutări efectuate pe Amazon a crescut cu 8% pe final de an, comparat cu trimestrul patru din 2015. La nivel regional, pe Amazon.uk creșterea este de doar 1%, iar pe Amazon.de cu circa 6 procente.

De asemenea, dacă înțeleg corect, tot mai mulți caută de pe Google termenul Amazon, apoi se duc pe site-ul magazinului. Numărul de căutări a crescut anul trecut cu 19% pe trimestrul al treilea și apoi cu 10% în trimestrul patru.

Bine, Amazon a avut și un an record ca număr de comenzi online.