CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, a declarat la târgul auto de la Frankfurt că Mercedes-Benz va lansa o serie de mașini autonome, care nu au nevoie de șofer, iar flota va fi folosită pentru a concura Uber. Azi am aflat că Mercedes are deja o aplicație similară, prin care poți închiria mașini, Car2go.

Concept Mercedes - mașina fără șofer
Concept Mercedes – mașina fără șofer

De asemenea, Mercedes are o aplicație de taxi, MyTaxi, cu care utilizatorii pot chema mașini și pot plăti pentru curse cu cardul bancar.

Șeful Daimler spune că noua generație nu mai este atât de atrasă de ideea de a deține o mașină Mercedes, dar este atrasă de ideea de ride-sharing și este dispusă să plătească pentru a merge în condiții de lux.

Așa că planul este să facă astfel de mașini, plus o aplicație care să gestioneze traficul, acesta fiind viitorul transportului public. Aplicația va avea acces la datele din calendar ale utilizatorului, astfel încât mașina să vină autonom atunci când termini programul, ca să te ducă acasă.

Mai mult, Daimler a cumpărat împreună cu Audi și Volkswagen hărțile digitale Here de la Nokia, cu ajutorul cărora navigația prin orașe ar trebui să fie mai fluidă.

În teorie sună bine serviciul, dar în practică, va depinde și de cost și de traficul din oraș.