Michael Dell și-a cumpărat înapoi compania, în urma unei tranzacții estimate la 24,4 miliarde de dolari, o premieră în industrie. Michael și-a listat la Bursă afacerea în 1988, când era clar că intrăm în era computerului și modelul de business adoptat de el îi adusese o creștere fulminantă. Astăzi, Dell se chinuie să concureze pe o piață dificilă, unde concurența este mai mult pe preț. Consolidarea HP, ieșirea IBM din industrie și venirea dragonilor asiatici au cam bulversat compania americană.

Michael DEll
Michal Dell

Sursa foto.

 

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Dell a pierdut atât poziția de top în industrie și statutul de inovator, deși produsele sunt în continuare ok, iar extinderea pe servicii a mers bine.

Michael Dell va plăti 13,65 dolari pe acțiunie, față de valoarea lor actuală de 10,88 dolari sau valoarea de la listare de 8,5 dolari.

Microsoft va investi 2 miliarde de dolari în noua companie “privată”. Michael Dell mai deținea 14% din companie când a decis să încerce această relansare. Va rămâne CEO în noua structură.

Planul trebuie acceptat de acționari, care vor avea o reuniune specială. Analiștii cred însă că acțiunea are mari șanse de reușită.

Ar fi un succes uriaș dacă Michael reușește să transforme compania pe care a fondat-o în 1984. Ar fi o istorie în stilul Apple/Steve Jobs. Dar rămâne de văzut dacă va reuși.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.