Conform unor zvonuri de zilele astea, HTC ar putea produce terminalele Nexus pentru Google în următorii trei ani. Deși seria Nexus nu s-a mai bucurat de foarte mare succes în ultima perioadă, acest contract ar putea totuși ajuta HTC să nu dea faliment.

Concept de Nexus by HTC
Concept de Nexus by HTC

Faptul că HTC merge tot mai prost nu este o noutate pentru nimeni. HTC One M7 a fost ultimul mare hit, când situația părea că se redresează din punct de vedere financiar. Apoi M8, M9 nu au reușit să schimbe trendul negativ, iar acum M10 rebotezat HTC 10 va genera cel mult discuții, nu va alerga nimeni cu banii în mână după el. Anul trecut au primit oferta de preluare de la Asus și chiar dacă ar fi avut sens tranzacția, oficialii HTC au refuzat vânzarea. Veștile proaste au continuat. Veniturile scad pentru al treilea an consecutiv. Dar, acum sunt într-o campanie de imagine. Și nu poți spune că informațiile noi nu sunt interesante.

Compania a dat o lovitură mare de imagine cu setul VR HTC Vive, acum au anunțat că 15.000 de oameni au precomandat sistemul scos la un preț prohibitiv de 900 de euro. Acțiunile companiei și-au revenit, temporar. Dar anunțul ăsta a mascat o scădere a veniturilor record de -55% comparat cu aceeași perioadă a anului anterior. Veniturile lor scat cu 30-50% în fiecare an, de mai bine de trei ani.

Acum, vin cu un nou anunț dat presei „pe surse”, ca să fie cât mai preluat. Dacă era o conferință de presă oficială, poate că nu aveau așa succes, dar zvonurile sunt imediat preluate.

ads

HTC ar putea face terminalele Nexus în următorii trei ani. Terminalele Nexus sunt cele care aduc primele noile versiuni de Android. În general sunt mai accesibile decât restul terminalelor smartphone de top. HTC a mai făcut modele Nexus, în orice caz, cum spuneam, și-ar putea genera un venit mai constant din acest acord.

HTC va produce în 2016 două modele de Nexus, unul cu ecran de 5 inch și unul cu display de 5.5 inch. Se pare că toată lumea vrea acum să preia modelul Apple, cu două modele de top, unul mai compact și unul de mari dimensiuni.