Symantec, cea mai mare și mai cunoscută companie din zona de securitate IT, a cumpărat Blue Coat, un furnizor de soluții de securitate mai puțin cunoscut. Suma de 4.65 miliarde de dolari este un pic exagerată, dar Symantec au probleme și vor să se asigure că le vor depăși rapid.

dreamstime_s_5889748

Symantec și-a pierdut CEO-ul în aprilie după ce rezultatele financiare au fost dezamăgitoare. Cu ocazia achiziției, compania va prelua și CEO-ul Blue Coat, Greg Clark , care va deveni director executiv Symantec.

Achiziția vine la scurt timp după ce Blue Coat anunțase intenția sa de a se lista la Bursă. Blue Coat a fost lansată în 1996, iar parcursul său a fost unul de succes. În 2011 primeau prima investiție de 1.3 miliarde de dolari, apoi în martie 2015 a fost vândută pe 2.4 miliarde de dolari, iar acum valoarea este aproape dublă. Ce înseamnă asta? Că soluția lor, utilă sau nu, demonstrată sau nu, este dorită de companiile din toată lumea, care se confruntă cu tot mai multe atacuri informatice.

ads

Tehnologiile Blue Coat sunt folosite de 15.000 de companii, iar scopul lor este să blocheze atacurile online, site-urile și aplicațiile suspecte. Zic că suma este mare pentru că Blue Coat a avut venituri de 598 milioane de dolari și pierderi nete de 232 milioane de dolari în ultimul an. Da, va crește veniturile Symantec, dar rămâne de văzut dacă vor fi profitabili. Iar Symantec tocmai avea deja probleme financiare.

Mai multe detalii și în WSJ.