Toată lumea a relatat extaziată despre noul abonament RCS & RDS botezat Digimobil Optim Nelimitat, abonament „cu minute nelimitate” către orice reţea naţională de telefonie fixă şi mobilă şi către reţele internaţionale, la doar 5 euro/lună (TVA inclus). Nu știu dacă știți părerea mea de client vechi despre RCS RDS. Da, atuul lor este prețul, dar bătrânii au o vorbă bună: „cât dai, atâta face”. Suportul tehnic răspunde că nu poate face nimic, îți taie conexiunile deși ai plătit la timp, acoperirea era varză pînă la contractul cu Vodafone. La ora actuală nu au acoperiri în clădiri, iar pe rețeaua VF nu merg încă datele mobile. Să vezi cum e să rămâi în lift.

 

Update: află despre Internet speed test RDS –

 

Rețeaua Vodafone apare acum ca DigiMobil.R (roaming)
Rețeaua Vodafone apare acum ca DigiMobil.R (roaming)

 

Digi Mobil Optim Nelimitat este pentru pesoane fizice. Odată am încercat să trec abonamentul RCS pe firmă și a fost imposibil, pe motiv că internetul pentru firme ar fi costat peste 100 de dolari pe lună.

Prețul este de 5 euro pe lună DOAR dacă ai deja 2 abonamente sau ai doar 1 și plătești alte 2 – 4 abonamente deodată. Mare atenție:-)

Prețul de fapt este 7 euro pe lună pentru un singur abonament dacă ești deja client RCS&RDS. Pentru noii doritori de astfel de oferte, tariful este de 10 euro pe lună.

Abonamentul include și 5GB de date mobile, un pachet foarte generos, dar trebuie să fiți relaxați, nu-i veți atinge pentru că nu merge mai sus de 2-3Mbps download și 1Mbps upload (promit „până la 21,6 Mbps”).

Acum să discutăm și altă problemă. Am mai mulți colegi și prieteni care nu au putut încheia un abonament RCS RDS. Deși au urmat pașii, deși au respectat toate cerințele, facturile vin în continuare. După ani de zile, chiar dacă ți-ai schimbat locuința, chiar dacă ai toate actele semnate.

Abonamentele la RCS sunt cea mai mare greșeală pe care o poți face 🙂

Partea și mai nasoală este că ANCOM, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor și celelate autorități române CUNOSC situația și închid ochii. Nici măcar o amendă nu au dat, nicio plângere nu au rezolvat. Răspunsul este că „ai semnat acel contract, descurcă-te”.