Uniunea Europeană a votat prima sa lege privind securitatea IT. Autoritățile sunt de acord că provocările sunt tot mai mari, companiile vor trebui să raporteze cazurile, iar instituțiile de stat vor trebui să colaboreze cu celelalte țări europene.

dreamstime_s_39533437-compressor

Credit foto: © Maxkabakov | Dreamstime.com – Security

Parlamentul European a aprobat noua reglementare, iar odată adoptată, legea pune presiune pe bănci, instituții financiare, companii de utilități și giganții IT să raporteze oficial toate incidentele de securitate. Pînă acum majoritatea companiilor preferă să nu facă publice atacurile, considerând că ar putea avea o conotație negativă pentru brand, mai ales atunci când cad victimă piraților Internetului.

Autoritățile statlelor membre vor trebuie să colaboreze la rezolvarea cazurilor, să facă schimb de informații și să lucreze pentru a proteja infrastructurile IT de stat. Agenția Europeană pentru Securitate Internă (ENISA) a raportat că în 2015 atacurile informatice au costat companiile europene circa 360 de miliarde de euro pe an.

Via Cnet

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!