Panasonic anunță lansarea primei camere tip box Digital Single Lens Mirrorless, Lumix DC-BGH1. Pornind de la sistemul standard Micro 4:3, noua cameră oferă avantajele unei mobilități ridicate, a unei linii extinse de obiective interschimbabile și a tehnologiilor obținute de Panasonic la dezvoltarea camerelor profesionale de cinema, a camerelor portabile și a seriei Lumix GH.

În contextul creșterii capacităților de streaming față de transmisiunile tradiționale, Panasonic propune Lumix BGH1, o cameră ușor de instalat și de integrat în sisteme complexe cu camere multiple. Poate fi adaptată cu mare ușurință pe drone cu control IP, pentru streaming live și pentru orice situație de producție video..

Noua cameră Lumix BGH1 integrează un senzor de 10.2 megapixeli, cu tehnologie Dual Native ISO și procesor Venus. Dual Native ISO este o tehnologie care integrează două circuite separate cu sensibilități ISO native diferite, care este deja utilizată la modelele Panasonic Varicam destinate profesioniștilor. În mod obișnuit, zgomotul crește odată cu creșterea sensibilității senzorului cu un singur nivel de sensibilitate nativă ISO. Senzorii de imagine cu două niveluri de sensibilitate (Dual Native ISO) minimizează generarea zgomotului prin alegerea circuitului optim care să fie utilizat în funcție de sensibilitate, înainte de amplificarea semnalului. Ca și rezultat, permite o înregistrare cu sensibilitate crescută la maxim ISO 51200.

Camera Lumix BGH1 permite înregistrare internă în format 4:2:0 10 biți C4K/4K 60p / 50p. Camera înregistrează video pe o curbă gamma compatibilă cu ITU-R BT.2100 și puteți alege Hybrid Log Gamma (HLG) ca și stil de fotografiere. Este disponibil și un mod de înregistrare cu rată de biți redusă C4K/4K HEVC/H.265 pentru HLG. Caracteristicile V-log cu 13 stopuri de zonă dinamică extinsă sunt preinstalate. De asemenea, camera poate livra semnal C4K/4K 4:2:2 10-biți prin HDMI.

Modul VFR (rată variabilă de cadre) permite utilizatorilor să înregistreze fișiere la rate crescute sau reduse în mod C4K/4K (60 fps, maxim 2.5x mai încet la 24p) și FHD (240 fps, maxim 10x mai încet la 24p). Rata minimă de cadre pentru fișiere video accelerate este de 2 fps.

Lumix BGH1 deține și o tehnologie avansată de „deep learning” care detectează subiecți specifici – oameni sau animale rapide în mișcare, cum ar fi câini, pisici și păsări. În mod special la oameni, suplimentar ochilor, feței și corpului, capul este recunoscut separat de tehnologii de detecție în timp real pentru a oferi o focalizare mult mai precisă. Camera continuă să urmărească persoana chiar dacă aceasta se mișcă rapid, își întoarce spatele la cameră, își apleacă capul sau se îndepărtează.

Lumix BGH1 a adoptat noua structură de disipare a căldurii pentru a obține înregistrări video nelimitate de timp. Corpul camerei este construit dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu pentru a obține o rezistență deosebită și o greutate redusă.

În plus față de conectorul USB 3.1 tip C, camera deține conectori 3G-SDI și HDMI tip A, care se pot utiliza pentru ieșiri simultane de semnal. Mai mult, funcțiile Genlock IN și Timecode IN/OUT care permit înregistrarea sincronizată cu mai multe camere, sunt disponibile pentru a construi un sistem scalabil cu monitoare externe, mânere și gimbal-uri de la alți producători.