Am testat Tenda Beli SP3, o priză smart care poate fi controlată prin asistentul inteligent Amazon Alexa. Am avut de-a lungul timpului ocazia să testez multe astfel de gadgeturi care sunt destinate să ne facă viața mult mai ușoară. Am să vă spun mai jos care sunt avantajele acestui produs și care sunt problemele cele mai mari pe care le au aceste produse.

Tenda Beli SP3

Mai multe detalii pe site-ul Tenda.

Pro și contra Tenda Beli SP3

Avantaje:

  • simplu de instalat și utilizat;
  • aplicație smart de mobil;
  • te scapă de stres când pleci din casă;
  • o poți și deschide de la distanță;
  • control cu Amazon Alexa;

Dezavantaje:

  • controlul este limitat;
  • aplicația nu e complet tradusă;

Detalii tehnice Tenda Beli SP3

Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n pe 2.4 GHz;
Compatibilitate: de la Android 4.4 și iOS 9.0 sau mai noi;
Tensiune de alimentare: 100: 240V AC;
Tensiune la ieșire: 100: 240V AC;
Sarcina maximă suportată: 10A;
Putere maximă suportată: 2.3 KW;
Dimensiuni: 99 x 64 x 63 mm;
Greutate: 129 grame;
Preț: 90 de lei

Instalare și utilizare Tenda Beli SP3

Știți momentul ăla când plecați în vacanță și este deja târziu, iar soția a uitat mașina de călcat în priză? Exact pentru un astfel de moment este creată priza smart, iar produsul Tenda are mai multe avantaje. Alteori, dacă plecați doar spre birou sau prin oraș, puteți uita diverse electronice în priză și nu mă refer la cele care stau toată ziua, ci la cele care ar trebui oprite manual: veioze, fierbătoare, aparatul de senvișuri, oala de gătit Philips și multe altele. Teoretic, ele pot sta în priză, dar cu sigurață poate crește consumul de curent inutil. Iar în funcție de zona în care locuiți, o pană de curent poate să vă distrugă electrocasnicele.

O astfel de priză smart vă permite să le opriți de la distanță sau să le porniți înainte de a ajunge fizic în locație. De exemplu, aerul condiționat, purificatorul de aer, aspiratorul robot sau încălzirea electrică pot fi pornite înainte de ajunge la locație, din aplicația mobilă. Adică porniți priza și cu asta-basta. Sau o închideți.

Pe lâng asta aveți și confortul utilizării unui asistent vocal, Alexa de la Amazon poate să închidă sau să deschidă priza. Dacă puneți veioze sau o serie de lumini RGB conectate la priza smart le puteți aprinde fără să mai atingeți butoanele, doar cu Alexa.

Priza Tenda poate fi folosită și la un prelungitor, cu condiția ca puterea totală a aparatelor conectate să nu depășească 2400W. Instalarea este banală, trebuie doar să descarci aplicația Beli din Google Play sau App Store, iar apoi conectezi priza la curent și o identifici în aplicație. Pentru a accesa aplicația ai nevoie de un cont Tenda. Compania are o altă aplicație pentru routere, mi-ar fi plăcut să fie una singură din care să controlezi echipamentele. Aplicația este trandusă parțial, dar mai prindeți și ecrane sau butoane în limba chineză.


Pentru a controla priza cu Amazon Alexa, ai nevoie de aplicația Alexa și un cont Amazon. Apoi adaugi acolo skills. Dai o căutare după Tenda și nu alege nici WiFi, nici Tenda Smart Home, ci selectezi Beli din listă. Atunci aplicația va deschide un nou ecran unde trebuie introdusă adresa de mail și parola de la contul Tenda făcut mai înainte. Va detecta automat priza (Discover Devices) și o va adăuga pe lista ta. Te va mai întreba în ce cameră este și poate memora mai multe camere.

Din păcate nu are foarte multe lucruri, poți porni sau opri priza sau poți seta un timer. Oricum, rămâne un dispozitiv util în casa inteligentă.

Concluzii

Tenda Beli SP3 este o priză smart, ieftină, care te scapă de stres și de consumul energetic când pleci din casă. O poți închide din aplicația mobilă și poți să dai comenzi asistentului inteligent Alexa să închidă sau să deschidă priza. Iar prețul este foarte ieftin, sub 100 de lei.

Galerie foto