Huawei Mate 20X a fost prezentat oficial într-un teasing pe contul oficial al companiei, vă las mai jos clipul video. Compania chineză va lansa acest model împreună cu Mate 20 și Mate 20 Pro pe 16 octombrie la evenimentul de la Londra. Trebuia să fiu acolo pentru lansare, dar am confirmat participarea la alt eveniment și nu am mai vrut să încurc lucrurile.


Huawei Mate 20X

E vorba de un model complet nou, nu au mai existat telefoane de gaming în seria Huwei. Pe de altă parte, nu este tocmai neașteptat. Anul trecut, compania care produce accesorii de gaming Razer a lansat acest trend dezvăluind pe neașteptate Razer Phone. Este adevărat, nu e ceva complet nou, au mai fost proiecte, dar niciunul nu a prins, iar industria de gaming nu prea lua în seamă în general smartphone-ul. Dar Razer Phone a reușit cumva să schimbe jocul și să deschidă un segment nou.

Anul acesta, primul zvon confirmat oficial a fost telefonul Xiaomi de gaming, respectiv Black Shark, dispozitiv ce fură un brand deja cunoscut al celor de la Razer, nu doar ideea în sine. Ar fi trecut poate neobservat, dacă nu apărea și un al treilea concurent: Asus ROG Phone. Cum cei de la Asus sunt foarte tari pe zona de gaming și brandul Republic of Gamers (RoG) este foarte cunoscut, toată lumea abia așteaptă noul telefon pentru jocuri video. În curând și prin România, din ce am auzit eu.

Incoming Huawei. Compania a lăsat clar să se înțeleagă că telefonul de gaming nu este modelul Pro, ci acest nou Huawei Mate 20X. „Este mai rece decât concurenții în timpul sesiunilor de gaming”, spune reclama, „bateria ține mai mult”, lansarea urmând să fie pe 16.10 la Londra. Nu avem alte detalii.

Ceea ce știm acum vine din prezentarea noului procesor Kirin 980. Este primul procesor realizat pe 7 nanometri, mult mai puternic decât Snapdragon 845 la toate capitolele, primul cu dual-NPU – procesare duală pentru chipul AI, primul care are procesor grafic Mali-G76, primul cu modem de 1.4Gbps, precum și primul care suportă memorii 2.133 Mhz LPDDR4X.

Comparat cu GPU de la Kirin 970, puterea de procesare crește cu 40%, dar eficiența energetică este de 178%. În plus, tehnologia AI va realiza predicții privind aplicațiile utilizate pentru a prelungi autonomia bateriei. Jocurile pe Kirin 980 ating 60fps-uri, iar pe Snapdragon 845 abia 35-37 de fps-uri. Consumul de energie este mult mai mic. Are modul GPU Turbo special precum Fortnite sau PUBG pentru a atinge și mai multe fps-uri și o reducere mai mare a consumului de energie.

Rămâne de văzut ce alte lucruri au mai adăugat pentru Mate 20X. Și bineînțeles, ce preț are Huawei Mate 20X.

Via: GSMArena