Samsung Galaxy S8 se va lansa la timp, tot la Mobile World Congress în Barcelona, conform celor mai noi informații semi-oficiale. În ultimul timp au circulat două zvonuri, unul că situația Note 7 va amâna lansarea Galaxy S8, altul care spune că pentru a crește vânzările Samsung va lansa mai devreme S8.

samsung-galaxy-s8-concept-image

Astfel, Samsung dezminte ambele variante și asigură fanii brandului că totul va fi ok. Eu sper să merg și în 2017 la MWC, vă povestesc ce și cum.

Deocamdată avem următoarele informații:
– despre procesorul Galaxy S8;
– despre ecranul Galaxy S8;
– despre camera foto duală S8;

Noi informații despre detaliile tehnice au fost publicate de Android Authority.

Se pare că ecranul Galaxy S8 va fi de 5.5 inch, cel puțin pentru varianta EDGE. Circulă de ceva vreme zvonul că anul viitor va fi doar variantă Edge, dar eu cred că Samsung nu vrea să piardă clienții care utilizau modelul mai compact. Rămâne de văzut. Ecranul va fi Super AMOLED QHD, iar design-ul se păstrează pe linia S6 Edge Plus / S7 Edge.

Conform zvonurilor postate de oamenii din fabrică pe site-ul de socializare chinezesc Weibo, Samsung Galaxy S8 va avea 6GB de RAM. Fanii Samsung credeau că Note 7 va avea 6GB de RAM, dar inițial s-a anunțat că va fi doar o ediție limitată cu 6GB de RAM, iar apoi zvonul nu s-a confirmat. De altfel după scandalul Note 7 s-a văzut că ediția pentru China era absolut identică cu cea disponibilă internațional, inclusiv cu cazuri de explozie.

La noi va ajunge ca de obicei ediția cu procesor Exynos 9985, iar americanii vor avea Qualcomm Snapdragon 830, care se anunță foarte performant. De asemenea, este clar că Galaxy S8 va avea USB Type-C, mufa care este adoptată acum de toți marii producători de terminale Android.

Cam astea sunt informațiile de azi, lansarea ar fi pe 26 februarie, deci mai e puțin 🙂