Cel mai enervant zvon de pînă acum legat de Samsung Galaxy S9 este că vor fi două ediții diferite, după modelul iPhone. Modelul Galaxy S9 va fi diferit de S9+ mai mult decât prin dimensiunea ecranului și a bateriei. Se pare că Samsung vrea să crească astfel modelul S9 Plus, dar probabil vor ajunge să vândă mai multe S9 pentru că vor fi mai ieftine.

Samsung Galaxy S9

Conform zvonurilor, Samsung Galaxy S9 ar avea nu doar ecranul mai mic și bateria mai mică, dar și o cameră foto single-lens, în loc de cea duală de pe S9 Plus (discutăm despre el mai jos, imediat). Această diferență este și la iPhone 8 / iPhone 8 Plus, dar pînă acum Samsung avea o politică diferită. Samsung avea ambele terminale la fel, iar asta crea două atuuri – unul pentru modelul de top cu ecran mare și baterie mare, altul pentru cel compact, dar care avea aceleași tehnologii și era mai ieftin. Se pare că renunță la asta în favoarea unui model mai ieftin și unul premium, care să fie vârful de gamă.

Samsung Galaxy S9 va avea un ecran similar cu S8, este posibil să fie de 5.8 inch, dar se poate să fie de 5.7 inch pentru că la S9 Plus pare să fie de 6.1 inch față de 6.2 inch la S8 Plus. Bateria pentru S9 va fi de 3.200 mAh, ceea ce mă face să sper într-o baterie de 3.700 mAh la S9 Plus, dacă se păstrează proporția. Nu știm încă.

Știm deja că procesoarele vor fi Qualcomm Snapdragon 845 și respectiv Exynos 9810 cu performanțe similare. Galaxy S9 va avea 4GB de RAM, iar S9 Plus va avea doar 6GB de RAM. Testele arată creșteri de performanță de 20-30% comparat cu S8/S8 Plus. Senzorul de amprentă este la acest model poziționat centrat, sub camera foto unică.

Telefonul are mufă de 3.5 mm jack și are în continuare butonul Bixby pe lateral. Ecranul are marginile și mai subțiri, dar nu sunt diferențe atât de mari ca design față de S8. Samsung testează în continuare Android 8.0 Oreo, se pare că unele funcții nu merg, iar unii scriu că este posibil să vedem următorul flagship lansat cu Android 7.1.1. S-ar putea totuși să rămână doar un zvon.

Samsung Galaxy S9+

Despre Samsung Galaxy S9+ avem ceva mai multe informații, el a apărut și în testele de performanțe care confirmă oarecum zvonurile. Modelul Plus va avea o cameră foto duală, relativ diferită de cea de la Note 8. Lentilele sunt poziționate central, iar senzorul de amprentă este central, sub modulul de cameră foto. Lansarea oficială este așteptată să fie tot la Mobile World Congress 2018, nu în ianuarie la CES Las Vegas. Totuși, Samsung ar putea arăta primele prototipuri în ianuarie, acestea fiind vizionate doar de partenerii foarte apropiați. Așa că unele informații pe surse vor apărea și în ianuarie.

Samsung Galaxy S9+ (SM-G965) apare deja într-un test Geekbench, scorul single-core fiind 2422, iar cel multi-core 8351. Practic scorul este peste ceea ce avem pe Android, dar rămâne sub cifrele atinse de iPhone 8 / 8 Plus. Așa că performanța este bună, dar nu ating încă nivelul Apple (peste 3000 la single-core și 12.000 multi-core).

Mai rămâne un singur mister de rezolvat, cel legat de stocarea internă. Samsung a prezentat recent un chip de 512GB pentru smartphone, care ar transforma practic telefonul în hard-disc extern. Să vedem dacă va fi o ediție S9 Plus cu acest modul, cred că toată lumea și-ar dori așa ceva, dar probabil că ar fi mult mai scumpă decât cea normală.

Surse: Forbes, SamMobile, XDA-Developers