Lansarea Galaxy S9 revine în februarie, la Mobile World Congress 2018, spune Forbes. De asemenea, sunt două informații noi despre telefonul flagship de anul viitor.
Bonus: despre procesorul Samsung S9, redesign, baterie, senzori, camere foto și alte noutăți.

lansarea Samsung Galaxy S9

Sursa foto: TheNerdMag

 

ads

Lansarea Galaxy S9

Lansarea Samsung Galaxy S9 în februarie este logică, pentru că anul acesta sud-coreenii nu au de ce să mai lungească timpul de așteptare. Anul trecut pe vremea asta era criza Note 7 și au amânat lansarea S8 cu peste o lună din cauza asta. Acum Note 8 se vinde bine și Samsung lucrează de luni bune la S9. Au pus deja pe hârtie principalele idei, îmbunătățirile, noile funcții. Deocamdată facem mai mult speculații, dar sunt și informații clare privind Galaxy S9, pe care trebuie să le luăm în calcul.

Dacă aflu altceva despre lansarea Galaxy S9 vă anunț asap.

Avantajul Galaxy S9

Samsung nu trebuie să se deranjeze prea tare pentru rivalii care copiază design-ul și pentru faptul că nu prea aduce nimic nou Galaxy S9 dintr-un singur motiv. Samsung menține și anul viitor acordul cu Qualcomm, prin care procesoarele Snapdragon 845 se produc la fabrica sud-coreenilor, dar Snapdragon 845 este exclusiv pentru Galaxy S9, cel puțin o perioadă. Această exclusivitate a asigurat vânzările bune pentru S8 și va asigura că S9 are un mare avantaj la lansare.

Sigur, Samsung va merge mai departe cu ecranele Infinity care au avut mega-succes și sunt copiate acum de majoritatea competitorilor. Ce vor face anul viitor? Probabil că vor micșora și mai tare marginile. Discuția privind senzorul sub sticlă rămâne, dar zvonurile arată că nu va veni la S9, ci abia la Note 9, anul viitor în august.

O altă noutate hardware care se anunță pentru Samsung Galaxy S9 este senzorul de mediu. Aici nu avem iar informații oficiale, doar un patent depus de sud-coreeni la autoritățile de la Seul, care arată un astfel de senzor. Acesta ar urma să măsoare particulele nocive din aer și să avertizeze utilizatorul când orașul său este prea poluat. Ar fi foarte tare dacă ar funcționa bine. Evident, patentul nu ne asigură că el va fi și realizat și implementat pe S9, dar părea suficient de interesant ca toată lumea să scrie așa.

Anul viitor, Mobile World Congress la Barcelona (dacă nu se declară independenți și cade acordul cu GSMA) va fi pe 26 februarie – 1 martie, deci lansarea Galaxy S9 ar putea fi pe 25 februarie.