Am urmărit live  lansarea oficială Samsung Galaxy S9 și S9 Plus, modelele de top din 2018.  În acest articol găsiți toate detaliile oficiale și declarațiile responsabililor Samsung.


Urmăriți online lansarea Samsung Galaxy S9 :
– pe site-ul Samsung ;
pe Youtube ;

Detalii tehnice

Exynos 9810: 10nm, 64-bit, Octa-core processor 2.7 GHz Quad + 1.7 GHz Quad la S9, 2.8 GHz Quad + 1.7 GHz Quad la S9+
RAM: 4GB S9 / 6GB S9+
Stocare: 64GB/128GB/256GB
Variante: single SIM/ dual SIM cu card de memorie pe SIM 2
Rețea: LTE Cat 18, 4X4 MIMO
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac , Bluetooth 5.0, NFC
Baterii: 3.000 mAh S9 / 3.500 mAh S9+
Camera foto cu diafragmă duală: F1.5 – F2.4, 12 megapixeli S9, duală de 12 megapixeli S9+
Frontala de selfie: 8 megapixeli F/1.7
Ambele au încărcare rapidă.

Lansarea Samsung Galaxy S9

Evenimentul a început oficial, în stilul prezentărilor Samsung, cu muzică și elemente grafice interactive și videoclipul campaniei prin care spune că poți face ce vrei. Șeful Samsung lungește prezentarea cu amintirea istoriei telefonului mobil, de la apeluri la email, la camera foto, apoi touchscreen, video și așa mai departe. “Rămân în continuare multe de făcut”, spune el. Totul trebuie să fie mai simplu, multe funcții sunt prea complexe. De aceea, Samsung vrea ca simplificarea să fie cheia dezvoltării tehnologiei.

Samsung spune că a lansat primul telefon cu MP3, apoi primul phablet, iar acum vor să schimbe iar dezvoltarea tehnologiei. Iar Bixby, asistentul digital, va face posibile toate aceste comenzi simple, prin voce. Acum Samsung trece la prezentarea camerei foto.

Samsung Galaxy S9 va fi primul smarpthone cu o cameră care poate face fotografii indiferent de lumină. Va recunoaște obiectele din imagine. Încă o dată, cam toate zvonurile online par confirmate. Imaginile sunt chiar cele prezentate deja, modelele au design-ul S8 puțin de tot modificat și specificațiile deja anunțate pe surse. Un singur video de prezentare arată că S9 și S9+ sunt chiar cele prezentate anterior.

Justin Denison, vp marketing la Samsung, prezintă noile terminale. “Ecranul nostru nu e întrerupt de nimic. Am ascultat feedback-ul utilizatorilor și nu am renunțat la senzor de amprentă, l-am montat central pe spate, unde e mai natural de atins”, spune el. Au lansat noile culori (midnight black, titanium grey, coral blue & lilac purple) printre care și rozul din imaginea de mai sus.

Prezintă telefoanele Samsung Galaxy S9 prin tehnologie Augmented Reality pentru care era necesară aplicația Unpacked 2018 care a fost în Google Play.

Revine la camera foto. La apertura adaptabilă, super-slow motion și alte funcții inteligente. Jonathan Wang urcă pe scenă pentru prezentarea tehnică. Se confirmă faptul că pe lumină slabă apertura este maximă, iar pe soare este închisă pentru a face fotografii mai bune. Exact cum ochiul uman se adaptează la lumină sau la întuneric. Camera poate face video cu 960 de cadre pe secundă despre care se discuta anterior. Se pot face astfel filme cu mișcare foarte lentă. Comparat cu filmele disponibile pe alte telefoane la ora asta, la 240 fps, camera Samsung este de 4 ori mai înceată. “Pentru filmele slow-mo perfecte cu pisica”, spune oficialul Samsung. Au făcut demo turnând apă din cană în pahar, arată foarte bine. Filmul poate fi rulat și invers destul de rapid. Filmul slo-mo poate fi setat ca lock-screen, poți avea propriul film pe ecran toată ziua.

Ambele telefoane au tehnologia foto nouă, doar că S9 Plus are camera foto duală pe spate, ar trebui să ofere rezultate mai bune. Evident, au lansat concurentul lor pentru Animoji, care te transformă în avatar desenat animat. Diferența este că te desenează pe tine, nu un animal. Poți să schimbi părul sau hainele, diverse elemente. Se cheamă AR Emoji. Sunt curios cum se va vedea pe ecranele celorlalți. Poți crea AR Emoji cu figuri diverse, de exemplu Mickey Mouse sau alte personaje Disney.

Trec la Bixby, care paote detecta diverse limbi și traduce expresiile. Face traducerea live la mâncare sau semne de circulație și indicatoare. Asistentul recunoaște obiectele și poate să vă spună de unde să cumpărați obiecte din reviste sau din reclame.

Încă o dată, detaliile tehnice sunt confirmate, ecranele au diagonala de 5.8 inch pentru S9, iar pentru S9+ diagonala e de 6.2 inch. De asemenea, au speakers AKG pentru telefoane, care să redea sunetele mai puternic. De asemenea au lucrat la sonoriazarea 3D pentru a reda sunetul surround la filme și jocuri video. Da, au mufă de căști 3.5 mm jack. Trec la software și servicii special pentru companii.

Eui Suk Chung este noul șef al diviziei de software și inteligență artificială. Vorbește despre Knox, despre sistemul de actualizare cloud pentru toate terminalele companiei și alte inițiative Samsung. Se confirmă noul Dex Pad și noile funcții de desktop. Mai multe noutăți vor fi pe parcusrul anului.

Martie 16 este data la care va fi în magazine, cu precomenzi mai devreme pe site-ul companiei. Vor fi oferte pentru upgrade. Cam astea au fost detaliile la eveniment. Revin cum am mai multe informații.

P.S. puteți citi toate informațiile adunate despre Samsung Galaxy S9 și separat un nou articol despre Samsung Galaxy S9 Plus.