Ies la iveală tot mai multe detalii privind Samsung Galaxy S9. Avem multe dintre detaliile tehnice ale noului mode, știm diferențele dintre S9 și S9 Plus, de asemenea știm deja că lansarea oficială este pe 25 februarie. Eu am primit și invitația, o să vă scriu de acolo.

Zilele astea ies la iveală rând pe rând detaliile tehnice Samsung Galaxy S9. Mai e puțin pînă la lansare și deja a fost oarecum dezvăluit de Orange – am și eu pozele alea, o să discutăm mai jos despre asta. Astăzi deja am citit despre procesorul Exynos 9810, procesorul care va rivaliza cu Snapdragon 845, modelele S9 din SUA vin cu procesorul Qualcomm, dar la noi va avea acest procesor dezvoltat de Samsung. De asemenea, am citit despre tehnologia audio și mufa de căști 3.5mm jack. În plus a ieșit la iveală încărcătorul wireless și detalii privind bateria și încărcarea. Le iau pe rând, iar la final vă arăt promisiunea Samsung pentru 2018.

Despre procesor

Procesorul Exynos 9810 a apărut și el în niște teste de performanță, conform GSMArena. Știam deja detaliile privind Exynos 9810, dar este pentru prima dată când apare un test de performanță. Scorurile sunt foarte mari, cu mult peste produse rivale. Aparent, scorul Geekbench este peste Snapdragon 845, ceea ce ar trebui să bucure fanii Samsung din Europa. Dar nu știm cât de reale sunt cifrele.

Scorul single-core este 3648 și multi-core este 8894. Galaxy S8 are peste 2000 la single și 6600 la multicore, dar iPhone X are 4.400 la single-core și 10.000 la multi-core, deci este departe în față. Pe de altă parte, Snapdragon 845 are vreo 2500 single-core și 8100 multicore. Deci rămâne de văzut cât de performant va fi, pentru că Snapdragon 845 în Antutu părea să aibă scoruri peste iPhone X.

Testul relevă că Samsung S9 are Android 8.0 Oreo și de asemenea pare să fie o variantă cu 4GB de RAM. Se spera inițial că vor fi de la 6GB de RAM în sus. Nu mai avem mult și vom vedea oficial detaliile tehnice. Să sperăm că vor fi foarte bune.

Noutăți audio

Tehnologia audio a noului flagship sud-coreean este făcută de AKG, compania membră Harman, grupul audio cumpărat de Samsung. Cei de la Sammobile spun că noul telefon va avea boxe Dolby Surround realizate de AKG, așa că pasionații de muzică vor putea asculta melodiile favorite fără alte boxe sau căști.

Conform Business Insider, noul model va avea de asemenea mufă de căști 3.5 mm jack, care apare în cele mai recente poze. Pe lângă prezentarea încărcătorului wireless sau a noii stații Dex, producătorii de huse au prezentat și numeroase imagini cu huse, în toate apare mufa de căști. Deși Apple, Google sau HTC au renunțat la mufa de căști, eu cred că este importantă mai ales pentru pasionații de sunet care folosesc prorpiile căști. Cei care vor să cumpere adaptoare sau căști noi vor fi mulțumiți și fără mufă.

Alte tehnologii

Au mai ieșit la iveală de asemenea noul Dex Pad, conform Engadget, îl vedeți și mai jos prezentat pe Twitter. Este diferit de stația Dex de anul trecut doar prin formă, acum telefonul stă altfel, dar sunt cam aceleași mufe și probabil aceleași funcții. Să vedem dacă vor avea și îmbunătățiri legate de software.


Dacă nu se încarcă de pe Twitter, găsiți discuția aici.

Galaxy S9 va avea și o variantă nouă de Bixby, cu funcții mai multe spun oficialii Samsung. Au lucrat și ei la îmbunătățirea recunoașterii imaginilor, dar și la comenzi vocale noi. Deoarece nu am folosit prea mult nici Dex și nici Bixy, nu insist cu asta. Vor fi destule povești la evenimentul oficial. Trecem mai departe.

O altă dezvăluire de zilele astea este legată de încărcarea wireless. Cei de la XDA-Developer, care din forum al pasionaților au devenit o sursă de materiale și informații foarte bune, au găsit de data asta detalii privind încărcarea fără fire. Evident că și S9 are tehnologia asta, să vedem însă și ce îmbunătățiri vor aduce.

Se par că Samsung Fast Wireless Charger EP-N51001 aduce pentru prima dată tehnologia de încărcare rapidă pe sistemul fără fire. De la S6 există încărcare rapidă, dar cu fir și cu încărcător Samsung special. Eu nu folosesc încărcarea wireless tocmai pentru că durează foarte mult. De exemplu, uneori poate ajunge la 3 ore, deși cu fir este gata în 45 de minute. De asemenea, am pus odată telefonul strâmb pe suport și nu s-a încărcat, când aveam nevoie să plec era tot descărcat. Prefer cablul și gata, nu e greu de folosit sau ceva. Merge totul mai rapid și nu te doare capul.

Cei de la Orange România au postat din greșeală o pagină cu informații Samsung Galaxy S9 pe site, nu a fost completată în întregime, unele lucruri nu se potrivesc. Am primit și eu mesajele, dar nu le-am dat importanță. Alții au postat rapid știri pe tema asta. Pentru operatori este normal să aibă pagina aia făcută și bine indexată de Google. Probabil anunțul oficial va veni după evenimentul de la Barcelona. Atunci va începe precomanda…