După zvonuri, Samsung Galaxy S9 ar trebui să se lanseze în februarie 2018, dar deja sunt și alte zvonuri că va fi gata mai repede de-atât. De ce scrie lumea despre S9? Ei bine pentru că s-a terminat cu Note 8 și cu iPhone X, acum avem nevoie de noi subiecte de bârfă.

Concept de design realizat de DBS Designing.3

Zvonuri Samsung Galaxy S9

Apoi pentru că seria Samsung Galaxy S este foarte populară, iar S9 trebuie să aibă ceva nou, surprinzător și așa mai departe. Toată lumea vrea să știe cum va fi, că poate așteaptă patru luni și apoi cumpără acest model în locul telefonului actual. Deocamdată au fost câteva zvonuri clare.

1) Lansarea Samsung Galaxy S9 ar putea fi în ianuarie. Și sud-coreenii nu ar greși deloc dacă ar dezvălui telefonul la CES 2018 sau puțin după CES, dar înainte de Mobile World Congress. Am mai discutat noi despre lansările individuale de produs care atrag mai multă atenție decât evenimentele high-tech la care participă mai multă lume. Apoi după lansare aduc telefonul la MWC și va fi văzut de public acolo. Nu e nimic dificil și ajung mai repede și în magazine, deci fac vânzări mai mari. Cred că planul ăsta exista deja la Samsung, doar că s-a întâmplat nebunia cu Note 7 și au amânat lansările.

2) Camera Samsung Galaxy S9 va filma super-slow-motion cu 1000 fps. Deocamdată doar un smartphone Sony Xperia atinge cifrele astea, iar iPhone X abia 240 fps, deci cred că Samsung ar vrea așa ceva. Înțeleg că vor avea probleme legate de patentele Sony, dar sigur problema poate fi rezolvată, dacă vor să atingă și acest nivel. Vor folosi o arhitectură cu trei straturi – senzor, procesor de imagine și extra-RAM.

3) Samsung va epuiza stocul de Snapdragon 845. Ca și anul acesta, Qualcomm va lansa 845 la CES și apoi va acorda prima tranșă de procesoare exclusiv către Samsung, astfel încât ceilalți producători trebuie să folosească 835, fiind defavorizați. Pînă când vor începe să lucreze cu alți furnizori. Oricum, ideea nu e nici nouă, nici neobișnuită, are șanse să fie reală.

4) Design și mai bun. Să continue ideea cu ecranul fără margini, chiar mai departe. Este și la Note 8 o ușoară îmbunătățire, oamenii se obișnuiesc cu Infinity Display, așa că Samsung S9 va merge mai departe.

Eu personal sunt curios dacă anul viitor Samsung va mai face S8 și S8+, după ce anul acesta a avut succes mai mult modelul cu plus. Adică sunt curios dacă dimensiunea va rămâne singura diferență între cele două sau vor fi și altele, ca la iPhone de exemplu. Așteptăm și vedem 🙂