HTC și Google mizează mult pe noile terminale Nexus 2016, dar schimbările de design și de interfață s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Știm deja că sunt două modele, Marlin – mai mare, iar Sailfish – mai compact.

htc-desire-628

Acum au ieșit la iveală două noutăți legate de seria Nexus, cred că informațiile sunt suficient de interesante pentru a fi preluate. Întâi, se discută despre adoptarea unui design “mai tineresc”, inspirat de seria HTC Desire (foto). Pînă acum se spunea că design-ul va fi de la HTC 10, un model foarte interesant, cu un design echilibrat, clasic, compact. Ei bine, ideea cu design de la Desire nu e rea, dar pentru utilizatorii tradiționali de Nexus va fi ceva deosebit. Cum se întâmplă în astfel de cazuri, unii vor aprecia ideea, alții o vor respinge vehement. Pînă acum terminalele Nexus aveau un design clasic, ușor de recunoscut, care le dădea o identitate unică. Aproape ca la iPhone.

Există și un alt zvon, care spune că doar unul din cele două modele preia design-ul Desire, iar celălalt model va avea aspect de HTC 10. Evident, fiind zvonuri, nu știm acum ce variantă vor alege de fapt cele două companii. Dar este plauzibilă și a doua variantă, aș putea zice mai puțin riscantă pentru Google și HTC.

Android-N-compressor

Legat de software, HTC Nexus 2016 va aduce în premieră utilizatorilor Android N, care tocmai ai primit numele de Nuga (Nougat). Primele informații despre noul sistem de operare vorbesc despre o schimbare de interfață. Găsiți pe acest link mai multe gif-uri și animații cu interfața. Nu sunt schimbări fundamentale, decât că meniul cu toate aplicațiile a fost ascuns și apare altfel, căutarea este poziționată altfel, probabil Google Now (botezat Assistant) va avea un rol mai important. Partea de notificări și short-cut-uri pare și ea un pic schimbată, dar nu e nimic dificil.

Rămâne de văzut cât de corecte sunt informațiile. Zvonurile spun că lansarea Nexus 2016 va fi în august, deci stăm cu ochii pe Google.