Nexus 6P este versiunea mai mare a terminalului Google, primul realizat în colaborare cu Huawei. A fost prezentat în cadrul evenimentului oficial din seara asta. Deja am scris despre versiunea făcută cu LG, respectiv Nexus 5X.

Nexus 6P
Nexus 6P

Modelul fusese dezvăluit pe surse înainte de eveniment.

Nexus 6P

Modelul Nexus 6P are un display de 5.7 inch, cu rezoluție 2K, respectiv 2560×1440 pixeli. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 810, cel mai puternic dintre competitorii Samsung, dar cu probleme de încălzire. Sigur, este varianta actualizată, v2.1, dar după cum știm actualizarea aduce doar limitări de frecvență pentru a evita problema.

Modelu dispune de 3GB de RAM și va ieși în teste mai bine decât modelul 5X. Este gros de doar 7,3 milimetri, iar dimensiunile sunt mai mici decât Nexus 6 de anul trecut.

Nexus 6P are trei variante, de 32Gb, de 64GB, dar și 128GB. De asemenea este fără sloturi de card de memorie, o greșeală după părerea mea.
Ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 4, iar bateria este de 3.40 mAh, deci va avea o autonomie mai bună decât foarte multe terminale de top.

Android 6.0 Marshmallow ar trebui să aducă multe îmbunătățiri, au și o versiune nouă pentru aplicația de cameră foto. Senzorul este de 12.3 megapixeli, cu o cameră frontală de 5 megapixeli.

Prețul Nexus 6P ar urma să fie de aproximativ 500 de dolari, deci va fi un pic mai scump decât varianta mai compactă. Huawei crede că poate să atace segmentul terminalelor scumpe după ce s-a impus ca jucător pe nișa prețului corect. Este un pariu riscant și tare sunt curios cum se va vinde.