Samsung trimite astăzi comunicatul oficial despre lansarea Nexus S, următorul smartphone Google. Este deci primul telefon mobil din lume dotat cu cea mai recentă versiune a platformei Android, 2.3. Avem și niște poze oficiale.

Nexus S

Nexus S are ecran cu tehnologia Super AMOLED de la Samsung, diagonală de 4 inchi, design ergonomic. Nexus S este, de asemenea, echipat şi cu tehnologia Near Field Communication (NFC) care permite vizualizarea informaţiilor de pe orice obiect, precum stickere sau postere integrate cu chipurile NFC. Echipat cu un procesor Samsung de aplicaţii de 1GHz, Nexus S produce conţinut grafic 3D bogat, oferă o viteză mare de încărcare şi descărcare şi redă conţinut multimedia HD.

Nexus S este echipat cu o cameră foto şi video de 5megapixeli, precum şi cu o cameră frontală VGA. Mai mult, Nexus S are un senzor giroscop pentru experienţe avansate de gaming atunci când utilizatorul roteşte dispozitivul. Nexus S are şi o memorie internă de 16 GB.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Android 2.3, Gingerbread aduce o nouă tastatură multi-touch îmbunătăţită, apeluri prin Internet (VoIP/SIP) şi o interfaţă nouă. Nexus S include şi funcţiile Android populare printre care Wi-Fi hotspot, multitasking, acces la serviciile mobile Google precum Google Search, Gmail, Google Maps with Navigation, Voice Actions, Google Voice  și YouTube, plus acces la peste 100.000 de aplicaţii şi widget-uri de pe Android Market.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.