Nokia 7 Plus ar urma să fie o versiune îmbunătățită pentru modelul Nokia 7 de anul trecut. Se pare că HMD Global vrea să lanseze anul ăsta multe modele îmbunătățite, precum Nokia 8 Sirocco.

Nokia 7

Dacă modelul de top rămâne Nokia 9, trebuie spus că Nokia 8 a fost flagshipul de anul trecut și noua versiune va avea un preț destul de atractiv încât să prindă la fanii brandului. Nokia 7 Plus va ocupa spațiul dintre modelul Nokia 8, care are procesor de top și Nokia 7 care este mid-range. Modelul de anul acesta are un procesor ceva mai bun, Qualcomm Snapdragon 660, model peste medie, care este mai performant decât modelul 630 pe care îl avea modelul anterior. Modelul are 4 GB de RAM și 64 GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie, ceea e este perfect pentru orice utilizator.

Ecranul este de 6 inch, cu noul format de 18:9, deci ne putem aștepta la un design foarte bun, cu margini subțiri și fără butoane pe partea frontală. Despre camera foto se spune că este acea cameră duală Carl Zeiss anunțată și pentru Nokia 8 Sirocco, cu un senzor de 12 și altul de 13 megapixeli, iar camera frontală pentru poze selfie are un senzor de 16 megapixeli. Dacă se confirmă acest model, va aduce Android 8.0 Oreo, cu interfața originală, foarte bună și care se mișcă extrem de rapid.

ads

Probabil la acest nivel și bateria va fi mai mare decât cea de la Nokia 8, iar portul USB Type-C nu lipsește. Pe scurt este un terminal de nivel mediu foarte bun. Dacă reușesc să îl păstreze la un preț la fel de bun precum este acum Nokia 7, mă rog, nu cu mult peste, este clar că vor avea succes. Android curat oferă o experiență mai bună și HMD Global a reușit să nu scumpească telefoanele cum fac acum toți marii producători. Doar câteva companii din China mai țin prețurile fair la ora actuală. Restul s-au dus spre 1000 de euro pentru flagship.

O să fiu la Mobile World Congress la sfârșitul lunii și aflăm atunci care dintre lansările Nokia se confirmă oficial.

Sursa: Phone Arena via NPU