Samsung Xcover Pro 2 se pregătește de lansarea oficială, terminalul a apărut în testele Geekbench. Pentru prima dată în istorie, un telefon rezistent Xcover va adopta un procesor performant. Snapdragon 778G este mai mult decât potrivit pentru orice activitate normală.

xcover Pro

Samsung Xcover Pro 2

Un nou model din seria de terminale rezistente, botezat „Samsung Galaxy Xcover Pro 2”, a fost depistat pe Geekbench cu un procesor de gamă medie destul de puternic. El este un succesor pentru Xcover Pro lansat ianuarie 2020. Vechiul Pro avea un Exynos 9611, nu cel mai puternic chipset al zilei, dar totuși decent.

Vestea bună este că Galaxy Xcover Pro 2 va fi motorizat de Snapdragon 778G, un chipset de 6 nm (TSMC) cu patru nuclee bazate pe Cortex-A78 (dintre care unul rulează la 2,4 GHz), patru A55 și un accelerator grafic Adreno 642L. Este comparabil cu un chipset emblematic Snapdragon mai vechi (cum ar fi 860) și este destul de eficient, oferă conectivitate 5G.

Geekbench a raportat 6 GB de RAM pe unitatea specială care a rulat testul, care este un upgrade de 2 GB față de Pro original. De asemenea, noul model rulează Android 12. Originalul nu a avut cel mai bun suport software – a fost lansat cu Android 11 și One UI 2.0 în 2020 și a primit Android 11 și One UI 3.0 în 2021. Cea mai recentă actualizare a fost cea de securitate din decembrie.

Nu este clar când Samsung va oficializa Galaxy Xcover Pro 2 – acestea se lansează de obicei fără evenimente speciale.

Istoricul Xcover

Primul Galaxy Xcover venea în 2011, era o perioadă atunci când brandurile căutau ceva nou. Nu mai am știrea originală, dar l-am menționat în 2012. A doua variantă apărea cam după doi ani, în martie 2013, apoi a ajuns și la test. L-am băgat pe sub apă, a trecut testele, dar a și depășit timpul maxim petrecut sub apă și s-a blocat.

Doi ani mai târziu, Xcover 3 era lansat oficial, dar nu a mai venit la teste. Tot luna martie și tot peste doi ani, Samsung lansează oficial Xcover 4. Acesta a fost urmat de un 4S, abia apoi a venit anul trecut generația a cincea. Seria Pro pare să fie diferită, cu funcții speciale pentru companii.

Galaxy XCover Pro le permite utilizatorilor să își personalizeze acțiunile recurente, fiind nevoie doar de un click pentru ca acestea să fie declanșate. Această funcționalitate ușurează fluxul de lucru, astfel că utilizatorii pot să pornească scanerul, lanterna sau o aplicație CRM, fără a intra în meniul de aplicații și chiar fără a privi ecranul. Profesioniștii și angajații din teren se pot bucura de soluțiile mobile din ecosistemul Samsung, anume gestionarea imediată a stocurilor, procesarea plăților și comunicarea din mers.

Pro dispunea de funcția push-to-talk, care, cu ajutorul celor două taste ce pot fi personalizate, le permite utilizatorilor să rămână în contact cu oricine pe tot parcursul zilei printr-o simplă apăsare a unui buton, inclusiv biroul principal, dispecerii sau diferiți membri ai echipei de pe teren. Pentru a facilita comunicarea între colegii de muncă, Samsung a colaborat îndeaproape cu Microsoft pentru a introduce Microsoft Teams, funcționalitatea walkie talkie pe Galaxy XCover Pro, prima soluție de acest tip.

Samsung a anunțat un eveniment zilele astea, dar cred că va fi doar despre seria A. Cred că Xcover Pro 2 va fi lansat direct în magazine, fără evenimente.