Sony pregătește două terminale noi Xperia, respectiv cel cu display de peste 6 inch, și cel dotat cu cameră foto de 20 de megapixeli, iar lansarea va fi chiar în același timp sau poate chiar înainte de evenimentul Note 3. Evenimentul Sony ar urma să fie pe 4 septembrie, dar nu știu exact dacă este la aceeași oră cu evenimentul Samsung sau nu. Voi trece în revistă ambele terminale, mi se pare că al doilea este un pic mai interesant, dar este clar că Sony vrea tot mai mult să le dea peste nas celor de la Samsung și au șanse bune să le mai ia din cotă sud-coreenilor.

Sony Xperia  Z Ultra 6.4"
Sony Xperia Z Ultra 6.4″

Sony Xperia Z Ultra

Este primul adevărat „phablet” al japonezilor, cel mai mare „smartphone” ever la momentul lansării, pentru că are un ecran de 6,4 inch. Pînă acum cel mai mare smartphone era Huawei Ascend Mate și sincer vă spun, după ce l-am văzut, era chiar prea mare. La fel de incomod ca și tableta de 7 inch. Deși sunt adeptul ecranelor mari și mi-a plăcut mult Xperia Z, cred că acest model este un pic exagerat. Sigur, va avea publicul său, cum l-a avut și Note, cum l-au avut și tabletele de 7 inch cu 3G, dar este un public limitat. Mișcarea Sony ridică iar întrebarea: ce va face Apple? Va lansa un iPhone cu ecran de mari dimensiuni? Eu sper că da.

Mi se pare că au vrut să atace Note și pentru că acest model va avea super-dotări hardware, o chestie care ieșea în evidență la produsul Samsung. Ecranul va fi Full HD, procesorul Qualcomm Snapdragon 800 este un quad-core la 2,2 GHz, va avea 2GB de RAM pentru aplicații, procesor grafic Adreno 330, 16GB pentru stocarea datelor și slot pentru carduri.

 
sony xperia honami

ads

Sony Xperia Honami

Cred (sper) că Honami este doar un nume de cod și vor lansa telefonul cu o altă denumire. Mai simplă, mai ușor de reținut. Este un model smartpohne similar cu Xperia Z, dar camera foto este complet nouă. Este primul competitor cu Nokia Lumia 1020 și tehnologia Pureview. Senzorul va fi de 20,7 megapixeli, este interesant de aflat ce optică vor folosi și ce aplicații software vor avea în plus. Anul acesta Samsung a venit cu S4 Zoom tot pe nișa foto. Nokia a adus Pureview pe telefoanele Windows Phone, iar Sony atacă această nișă cu Honami.

Se spune că ecranul va fi Full HD de 5 inch, va avea procesor Snapdragon 800, accelerator grafic Adreno 320, iar ca și Z Ultra va veni cu Android 4.2.2.

Abia aștept să văd dacă se confirmă toate aceste detalii. Mai e puțin.