Sony Xperia XZ Pro ar putea fi modelul de top pe care japonezii se pregătesc să-l lanseze la Mobile World Congress 2018. O să fiu acolo să vă povestesc dacă informațiile sunt reale sau nu și să vedem design-ul adevărat. Să nu uităm că anul trecut promiteau un redesign pentru modelele smarptphone premium. Imaginea de mai jos este doar un concept.

Știm sigur că Sony are un eveniment la Mobile World Congress 2018, au anunțat deja data oficială: 26 ianuarie, dis de dimineață. Bănuiesc că vor lansa cel puțin două modele noi, dacă nu mai multe. La CES 2018 tocmai au dezvăluit noi telefoane mid-range din seria Xperia XA. Nu mi se pare corect numele XZ Pro, pentru că anul trecut a fost deja lansat Xperia XZ1, iar anul acesta ar fi logic să vedem un XZ 2. Ar putea fi Xperia XZ2 Pro sau XZ2 Premium, depinde. Normal ar fi să vedem și succesorul modelelor din seria Compact.

Dar deocamdată o să folosesc numele Sony Xperia XZ Pro, cum spun sursele de aici. Terminalul apare cu ecran de mare rezoluție, ei vorbesc despre 4K, ceea ce n-ar fi nou pentru Sony. Ecranul OLED are diagonala de 5.7 inch, procesorul este cel mai bun de anul acesta, Snapdragon 845, iar telefonul dispune de 6GB de RAM. Nu cred că vom vedea vreun telefon cu Snapdragon 845 gata pentru lansare la Barcelona, dar e posibil să fie prezentat, iar lansarea comercială să fie după ce procesorul Qualcomm devine disponibil. Stocarea internă ar fi de 128GB, nu prea mai ai nevoie de card de memorie.

ads

Telefonul Sony ar urma să aibă o cameră foto duală pe spate cu senzori de 18 megapixeli și de 12 megapixeli, ceea ce ar fi o premieră pentru japonezi. Pînă acum n-au prea urmat trendul cu camere foto duale. Camera foto frontală pentru selfie ar urma să aibă un senzor de 13 megapixeli. Telefonul ar urma să vină cu o baterie de 3.420 mAh ca să reziste mai mult cu ecranul 4K. Au și certificare IP68, deci rezistă la apă și la praf.

Având caracteristicile unui smartphone de top, Xperia XZ Pro ar urma să aibă un preț spre 900/930 de euro, fiind astfel la nivel cu cele mai scumpe telefoane de pe piață. Să vedem dacă se confirmă zvonurile, oricum, mai e o lună și ceva de așteptat.