Hololens Development Edition a fost lansat aseară la evenimentul Microsoft și este cea mai mișto invenție a companiei. Aduce un pic cu HTC Vive, dar conceptul este diferit, deoarece poți vedea parțial realitatea din jurul tău, combinată cu realitate virtuală. În cazul HTC vezi doar grafica pe calculator.

hololens microsoft

Ideea Hololens a fost prezentată la evenimentul de lansare Windows 10. Încă de atunci toată lumea a primit kitul VR cu entuziasm, dar noul demo prezentat aseară arată că dezvoltarea merge în direcția cea bună.

Anul viitor, în primele trei luni, Microsoft va lansa Hololens Development Edition, care include partea de hardware și un kit de dezvoltare software, la prețul de 3.000 de dolari. Abia de-atunci încolo companiile partenere care dezvoltă jocuri video sau aplicații vor putea pune în practică ideile lor. Sunt convins că există interes atât de la dezvoltatorii de jocuri video cât și de la realizatorii de aplicații. După cum spuneau oficialii Microsoft, există idei de la NASA și de la instituții din domeniul educației sau medicale. Probabil aplicațiile vor fi numeroase pe viitor.

Jocul prezentat aseară se numea Project X Ray. În realitatea virtuală controllerul din mână devine o armă adevărată, iar jucătorul vede cum camera în care joacă este invadată de roboți, probabil extratereștri. Cu ajutorul controllerului și mișcându-se prin cameră face față cu brio tuturor atacurilor. Arma sa poate deveni și scut la nevoie. Vedeți clipul mai jos.

Asta nu înseamnă că Surface Book nu este interesant…