Am avut ocazia să testez PlayStation VR la BLP13, iar impresiile sunt pozitive. Experiența nu este chiar atât de interactivă ca în cazul HTC Vive sau a jocurilor de pe Xbox cu Kinect, dar este în mod clar peste Oculus Rift sau Gear VR.


Playstation VR este un add-on perfect pentru consola de jocuri PlayStation, iar acum sunt disponibile peste 27 de jocuri VR, sunt promise 50 de jocuri, așa că urmează să ajungă rapid la mai multe titluri. HTC Vive e scump și nu prea are multe jocuri, iar pentru Gear VR există jocuri, dar sunt mai mult pentru copii, nu pentru gameri serioși.

Am avut la dispoziție un singur joc pe PlayStation VR, mai precis Until Dawn: Rush of Blood, un joc horror cu un rollercoaster care se plimbă prin diverse locuri, iar pe parcurs apar zombie și alte obstacole, trebuie să tragi în ele sau să te ferești, dar mișcarea este limitată – mai mult stai pe loc și te înclini, maximum te lași pe vine. Ești legat cu cabluri de consolă, trebuie să ai grijă să nu le zmulgi când te miști. Și apropo de VR și zombie, ghici cine a visat monștri după experiență? Eh, e ok, se mai întâmplă.

PlayStation VR merge doar cu consolele PlayStation 4, dar dacă ai deja modelul mai nou sau plănuiești să cumperi un PS4 este un accesoriu perfect pentru jocuri de neuitat. Controllerul PS4 este foarte mișto pentru astfel de jocuri, deși mai degrabă aș juca tenis sau baseball decât chestii cu zombie. Desigur, chiar și la Vive era un demo cu zombie, care te cam mușcau dacă nu-i împușcai la timp. Da, jocurile cu două controllere în loc de pistoale sunt foarte mișto, le recomand cu căldură.

Grafica este foarte bună și realistă, creierul este ușor de păcălit, dar ceea ce mi-a plăcut la PS VR este că ochelarii sunt comozi și ușori, căștile sunt bine făcute, iar totul a decurs fluent și fără probleme. Niciun PC de 1500 de lei nu o să vă ofere VR de calitatea PS VR.

Bine, pentru performanțe maxime vă recomand PS4 Pro și kit-ul PS VR.