22H2 este versiunea următoarei actualizări majore pentru Windows 11. Astfel de actualizări apar o dată pe an și aduc îmbunătățiri și schimbări la modul în care funcționează acest sistem de operare. Cel mai probabil, vom vedea versiunea 22H2 lansată cândva în această vară, posibil în iunie/iulie. Dacă nu ai instalat încă Windows 11 și vrei să afli dacă noua actualizare te va convinge să faci pasul către acest sistem de operare, citește acest articol scris de Ciprian Rusen, Windows Insider MVP și blogger la Digital Citizen.

actualizare windows 11 22h2

Actualizări Windows 11 22HS

 1.  Meniul Start îmbunătățit.
  Deși Windows 11 are o abordare interesantă și un aspect vizual general mai plăcut decât Windows 10, atunci când a fost lansat, a avut destul de multe puncte slabe despre care eu și echipa mea am tot scris, inclusiv aici: Windows 11 este slab: 7 motive pentru care nu ne place!
  Din fericire, viitoarea versiune 22H2, care este acum în etapele finale de dezvoltare, rezolvă multe din frustrările noastre, începând cu Meniul Start. Acesta va avea trei tipuri de structură dintre care poți alege: cu mai multe elemente fixate (abordarea noastră favorită), cea implicită (jumătate cu elemente fixate și jumătate cu elemente recomandate de Windows 11) și cu mai multe recomandări și mai puține elemente fixate (cred că setarea asta nu o va folosi mai nimeni și nu va fi apreciată). În plus, vom putea crea foldere de scurtături, la fel ca în Windows 10, o funcție foarte utilă și cerută de mulți utilizatori. Din păcate, tot nu vom putea redimensiona Meniul Start, dar cel puțin vom avea o evoluție în direcția corectă.
 2.  Task Manager este mai ușor de folosit și mai util.
  În Windows 10 și versiunea inițială de Windows 11, mie personal nu-mi plăcea că Task Manager (Manager de activități) se deschidea inițial într-o versiune compactă cu super puține funcții. Trebuia să dai un clic în plus ca să ajungi la funcțiile cu adevărat utile, cum ar fila Procese, unde vezi tot ce rulează pe PC, ce resurse consumă și poți închide procesele care-ți generează probleme. În Windows 11, vom avea un nou Task Manager fără vizualizarea aceea compactă aproape inutilă. Acesta vine și cu un nou sistem de navigare, mai ușor de folosit inclusiv pentru utilizatorii de ecrane tactile, cu un mod îmbunătățit de a afișa date despre ce se întâmplă pe PC și posibilitatea de a seta fila implicită care vrei să se deschidă de fiecare dată când pornești Task Manager. Eu folosesc cel mai nou build Beta de Windows 11 și-mi place noul Task Manager foarte mult.
 3. Integrare Windows Spotlight (Reflector Windows).
  În Windows 10 și versiunea inițială de Windows 11, puteai să setezi sistemul de operare să afișeze imagini de fundal (wallpapers) de la Microsoft pe ecranul de blocare, dar nu puteai să-l setezi să facă asta și pe desktop. În versiunea 22H2, Microsoft în sfârșit ascultă cererile utilizatorilor despre această funcție și o integrează și pe desktop.Astfel, acum poți avea în fiecare zi un wallpaper nou pe desktopul tău, direct de la Microsoft, din aceeași colecție superbă pe care o folosește pentru motorul lor de căutare: Bing.

Alte îmbunătățiri

Lista de îmbunătățiri nu se oprește aici. Eu am vrut să mă axez pe elementele mai mari, care-mi plac mie în mod deosebit. Tu poate vei aprecia și alte îmbunătățiri cum ar fi:

 • Setarea browserului implicit și a altor aplicații implicite cu un singur clic. În versiunea originală de Windows 11, era incredibil de greu să schimbi browserul implicit, ceea ce a generat foarte multă frustrare. Din fericire, începând cu versiunea 22H2, Microsoft va reveni la o abordare mult mai rezonabilă.
 • Posibilitatea să faci drag and drop pe bara de activități (taskbar) la scurtături pentru aplicații. Iarăși un aspect care a fost mult criticat la versiunea inițială de Windows 11.
 • Aplicația Setări ceva mai completă cu îmbunătățiri la numărul de setări incluse, afișarea și organizarea acestora.
 • Setările rapide mai prietenoase, care acum răspund la clic dreapta și oferă acces direct la pagina lor din Setări.
 • File Explorer cu pictograme noi, o nouă pagină Acasă, o integrare mai bună cu OneDrive și alte mici îmbunătățiri utile. Din păcate, încă nu avem File Explorer cu tab-uri (file) ca în Google Chrome. Funcția asta va veni mai târziu, după ce va fi lansată versiunea 22H2.
 • O interfață îmbunătățită pentru managementul imprimantelor și a stivei de documente tipărite.

Ce părere ai despre Windows 11?

Știu că cititorii Computerblog.ro sunt mai interesați de telefoane, tablete și alte dispozitive mobile decât de Windows. Cu toate astea, sigur ai pe acasă ori la serviciu un laptop sau un PC cu acest sistem de operare. Dacă vrei să afli mai multe despre ce se întâmplă în ecosistemul Windows și să citești cele mai noi tutoriale despre Windows 11 și Windows 10, te încurajez să arunci o privire pe Digital Citizen România. Eu și echipa mea scriem constant despre acest ecosistem. De asemenea, la finalul acestui articol, sunt curios să aflu ce versiune de Windows folosești și ce părere ai despre Windows 11. Îți place versiunea 22H2? O vei instala când va fi lansată public? Comentează mai jos și hai să discutăm.