Top 5: cele mai bune și cele mai ieftine telefoane 5G din 2020 (guest-post).

Top cele mai ieftine telefoane 5G
Top cele mai ieftine telefoane 5G

Dacă sunteți în căutarea unui smartphone nou în acest an, este timpul să începeți să luați în calcul serios un telefon 5G. Rețelele 5G vor câștiga acoperire din ce în ce mai mare și vitezele se vor tot îmbunătăți, așa că veți dori un dispozitiv care va oferi performanțe maxime câțiva ani de acum încolo.

Cele mai bune telefoane 5G prezintă camere avansate, ecrane mari și baterii de capacitate superioar[. Acest lucru nu este o surpriză, întrucât multe dintre aceste telefoane sunt cu adevărat cele mai bune telefoane în general, iar 5G-ul este doar un bonus.

Cele mai bune și cele mai ieftine telefoane 5G disponibile acum

Xiaomi Mi Mix 5G
1. Xiaomi Mi Mix 3 5G – cel mai ieftin.

Xiaomi Mi Mix 3 5G este un telefon extrem de capabil, care are un ecran masiv de 6,4 inch, AMOLED. Nu îl confundați cu primul Mi Mix 3 care era 4G, acesta este o ediție specială. Vine cu procesor Snapdragon 855, baterie de 3.800 mAh și are de asemenea tehnologie 5G. Acest telefon este diferit: este interesant, puternic și oferă un design distinctiv, cu o calitate excelentă a ecranului. Mecanismul său de glisare nu adaugă cu adevărat atât de mult, iar calitatea camerei selfie nu este cea mai bună, dar este cel mai ieftin telefon 5G care se găseşte acum pe piaţă şi este un smartphone bun pentru acest preţ.

2. OnePlus 8 – cel mai bun raport calitate – preţ.

OnePlus 8 rulează pe un procesor Snapdragon 865, la fel ca celelalte telefoane Android de top cu conectivitate 5G. Puteți extinde chiar și memoria RAM la 12 GB. Obțineți un ecran cu o rată de actualizare rapidă de 90 Hz și puteți încărca telefonul rapid cu tehnologia OnePlus Warp Charge 30T. Vei renunța la posibilitatea de a-ți încărca wireless telefonul, așa cum poți face cu modelul Pro OnePlus 8.

Punctul mai slab al acestui model îl reprezintă camerele foto OnePlus 8. Nu există cameră de zoom și multe dintre fotografiile realizate cu cele trei camere au o calitate mult mai slabă decât ceea ce puteți obține de la alte telefoane. Dacă ceea ce căutați este un telefon puternic, care se poate conecta la 5G fără a vă depăşi bugetul, OnePlus 8 este o opțiune excelentă.

LG Velvet 5G

3. LG Velvet 5G – echilibrat.

Telefonul dispune de 3 camere posterioare, vine cu un procesor Snapdragon 765 și are un ecran OLED de 6,8 inch. Camera principală are un senzor de 48 de megapixeli și i se alătură o cameră ultra-wide de 8 MP, un senzor de adâncime de 5 MP și o cameră frontală de 16 MP. În interior, telefonul are o baterie de 4.300 mAh și acceptă atât încărcare rapidă, cât și wireless. Detalii despre lansarea sa globală sunt așteptate să vină mai târziu în această lună. Nu este printre cele mai ieftine telefoane 5G, dar cu siguranță are raport calitate/preț bun.

op8-pro-5g

4. OnePlus 8 Pro – cel mai puternic .

OnePlus 8 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra acum. trebuie știut însă că telefonul este disponibil numai deblocat, deci nu îl puteți cumpăra printr-un anumit operator de telefonie mobilă, nu este disponibil la oferte speciale cu abonament 5G.

Mai important, OnePlus 8 funcționează doar pe rețele 5G bazate pe sub-6Hz. Totuși, dacă furnizorul dumneavoastră oferă o rețea 5G construită în principal pe spectru de bandă mică și medie, OnePlus 8 Pro este o opțiune bună, deoarece va funcționa bine. Veți obține, de asemenea, un telefon cu un ecran de 120Hz, camere quad foarte bune și o viteză de încărcare ridicol de rapidă chiar și wireless.

5. Samsung Galaxy S20 Plus – vârf de gamă.

Samsung Galaxy S20 Plus este cel mai bun telefon 5G pe care îl puteți cumpăra chiar acum, deoarece funcționează pe orice tip de rețea 5G. Procesorul Snapdragon 865 care face posibilă conectivitatea 5G oferă, de asemenea, performanțe care se potrivesc oricărui telefon Android.

Cea mai mare bătaie de cap la Galaxy S20 Plus este prețul său. Acesta nu este un dispozitiv pentru cei cu buget limitat. Ecranul QHD AMOLED vă permite să optați pentru o rată de reîmprospătare de 120 Hz pentru derulare mai ușoară și jocuri mai imersive. (Doar să fiți conștienți de faptul că rata de actualizare mai rapidă poate termina bateria telefonului mai rapid.) Samsung a adus îmbunătățiri semnificative la cele patru camere din spate, teleobiectivul de 64MP evidențiat în special pentru fotografiile sale super-clare.

Veți putea găsi telefoane 5G mai ieftine, dar numai Galaxy S20 Plus oferă un echilibru excelent între funcții și preț.

Care este cel mai bun telefon 5G?

Pe baza testării colegilor noştri de la Probado.ro, Galaxy S20 Plus este telefonul 5G pe care îl doriți dacă vreţi să funcționeze cu orice tip de rețea 5G. În plus față de conectivitatea sa 5G, telefonul Samsung oferă și un display OLED mare, camere îmbunătățite și durata de viață a bateriei peste medie. De fapt, toate telefoanele Samsung Galaxy S20 merită luate în considerare pentru cumpărătorii de smartphone-uri 5G.

OnePlus 8 Pro este, de asemenea, un smartphone 5G de top, dar nu are suport pentru rețelele 5G bazate pe mmWave. Indiferent cât de bun este telefonul, dacă 5G este problema principală, ar trebui să cumpăraţi OnePlus 8 Pro numai dacă intenționați să utilizați telefonul cu un operator de rețea a cărui rețea se bazează în principal pe spectru cu bandă mică pentru a oferi o acoperire largă 5G.

Guest-post scris de fondatorul probado.ro.