La Clinica GSM, vedem sute de probleme pe mii de telefoane într-un an. Ne place să le rezolvăm, dar ne place foarte mult și să ne ajutăm clienții să se bucure de lucrările noastre, sau de un telefon nou. Tocmai de-asta, scriem des ghiduri despre ce se întâmplă cu telefonul tău, și cum poți să ai mai bine grijă de el.

telefoane Android service

Din toată munca asta, se văd ușor și probleme recurente. Așa că azi o să vorbim despre top 5 probleme pe care le vedem la telefoane Android, cum să le rezolvi singur, și când e nevoie să mergi cu ele la un service GSM.

#1 Telefonul Android merge încet

Dacă simți că telefonul tău nu mai merge la fel de bine că la început, nu ar trebui să te alarmezi. E un rezultat normal al uzurii oricărui device, dar asta se vede mai ales la telefoane Android, pentru că au un sistem un pic mai “deschis” decât Apple, cu mai multe aplicații disponibile, din mai multe surse.

Totuși, cauza poate fi un pic mai complexă decât doar “am telefonul de mult timp”. Uneori, o performanță scăzută poate apărea și de la:

  • Aplicații instalate recent care solicită puternic memoria telefonului
  • Multe aplicații care rulează în fundal
  • Daune la piesele din interiorul telefonului
  • Supraîncărcarea memoriei telefonului cu multe date (poze, videoclipuri, etc)

Totuși, dacă telefonul tău Android are această problemă, nu ar trebui să-l duci din start la service. E mult mai ușor să încerci mai întâi să ștergi aplicațiile pe care nu le folosești, sau aplicațiile instalate recent. Dacă nici asta nu funcționează, poți încerca să faci o resetare telefon.

Când există totuși daune la piesele din interiorul telefonului, nici asta n-o să funcționeze, și atunci trebuie să ajungi cu telefonul tău la un service.

#2 Telefonul Android se descarcă foarte repede

O baterie care performează slab nu e o problema rar întâlnită. În multe cazuri, este vorba doar de aceeași uzură în timp, care face atât bateria în sine, cât și acumulatorul să funcționeze mai slab. O rezolvare rapidă e să-ți cumperi un încărcător nou, sau o baterie portabilă.

Și asta s-ar putea să fie mai ales de ajutor dacă ai un telefon mai vechi, și încărcătorul vechi nu avea USB 3.0. În unele cazuri, asta o să fie destul ca să rezolve problema.

Totuși, dacă încă simți că ai probleme cu bateria – și mai ales dacă se comportă anormal (de exemplu, să scadă de la 40% la 0% instant, o problemă des întâlnită la telefoane Android) ai nevoie de ajutorul unui specialist.

#3 Îmi tot apar reclame

Reclamele de tip pop-up ar trebui să apară doar atunci când navighezi pe un site, sau când ești într-o aplicație. E o metodă prin care proprietarii site-ului, sau dezvoltatorii aplicației fac bani.

Totuși, dacă primești multe reclame de tip pop-up constant, și când faci altceva cu telefonul, ai de-a face cu un virus. Mai specific, un virus de tip adware.

Care-i soluția?

Poți încerca să-ți dezinstalezi cele mai recent descărcate aplicații, mai ales dacă le-ai obținut de altundeva decât din Google Play Store. De cele mai multe ori, acolo se ascundea virusul, și ștergând aplicația te scapi și de problemă.

Dacă asta nu merge, ai de-a face cu un virus mai “descurcăreț” care s-a ascuns în alte fișiere ale telefonului. În acea situație, poți încerca din nou o resetare a telefonului la setările din fabrică.

Totuși, există viruși mai sofisticați, care se strecoară în fișierele sistemului de operare dintr-un Android, ca și virusul XHelper. În acel caz, ai nevoie de ajutorul unui specialist care va intra în codul sursă al telefonului tău.
telefon ecran spart

#4 Ecranul telefonului s-a spart

Poate doar ți-ai scăpat telefonul din greșeală. Poate nici n-a fost vina ta, a fost un accident.

Nu contează. Realitatea e că dacă ecranul telefonului tău s-a spart, nu prea ai ce să faci acasă. Telefoanele Android nu sunt (în general) chiar așa sensibile ca și iPhone-urile, dar nu sunt nici făcute din oțel.

Lucrurile astea se întâmplă. Și atunci e important să ceri ajutorul unui service GSM ca să-ți schimbi display-ul cât mai repede. Altfel situația se poate înrăutăți și să afecteze și alte piese ale telefonului, dacă mai are loc un accident.

Și desigur, odată ce ți-ai reparat telefonul, pune-i neapărat o husă și o folie de sticlă. Sunt cea mai bună metodă ca să previi astfel de probleme în viitor.

#5 Telefonul Android nu mai face poze clare

Din cauza modelelor de camere de fotografiat ale celor mai recente telefoane Android, vedem des problema asta. Totuși, s-ar putea să fie mai puțin grav decât crezi.

În multe cazuri, e vorba doar de praf sau aburi care s-au depus pe lentila camerei, fie ea frontală sau din spate. Așadar, dacă o cureți ar trebui ca telefonul tău să facă poze clare din nou.

Dacă asta nu funcționează, e vorba ori de o crăpătură, ori de alt defect hardware la camera de fotografiat. În acel caz, componentă va trebui schimbată la un service GSM.
Cine Suntem Noi?

La ClinicaGSM vrem să îți oferim cel mai bun serviciu posibil când vine vorba de problemele telefonului tău, fie el Samsung, Huawei, iPhone, sau orice altă marcă.

Avem garanție pe viață la toate lucrările noastre, transport gratuit dus-întors pentru telefonul tău, oriunde te afli în țară, și o pasiune pentru tot ce înseamnă smartphone.

Poți să afli mai multe despre noi, sau să ne citești articolele la Clinica GSM.