Articol scris de Vasilan Pavel Mihai, autorul .

În limbajul posesorilor de smartphone/tablete Android a apărut un vocabular un nou cuvant, root sau root access. Însă am observat că foarte multe persoane nu știu ce face de fapt această funcție și cum funcționează. În primul rând, haideți să aflăm ce face această funcție. ROOT este asemănător cu profilul de administrator de pe Windows OS. Mai precis, dacă activezi funcția ROOT, vei avea acces total al telefonului. Poți accesa sau modifica fișiere din sistem și poți instala aplicații care necesită această funcție. Această funcție NU îți va îmbunătăți telefonul, ci este un pas în față spre funcții înalte, cum ar fi clockwork-mode recovery, overclock, custom rom, ș.a.m.d.

Cum funcționează?

Voi lua exemplul fișierului ROOT pentru Galaxy Mini, care este structurat cam așa:

META-INF ->
CERT.RSA
CERT.SF
MANIFEST.ME
Com -> Google -> Android
update-binary
updater-script

System

->app -> superuser.apk

Xbin

->busybox
->sh
->sqlite3
->su
->su-v1
->su-v2
->su-v3

Aceasta este structura fișierului ROOT pentru Galaxy Mini. Cum funcționează efectiv? Simplu, introduce în system fișierele scriptului, iar apoi instaleaza aplicația superuser.apk.

Poate vă veți întreba: “Ok, și la ce mă ajută funcția asta?”

1. Poți instala aplicații cum ar fi: SetCPU, Titanium Backup, LuckyPatcher (cracker).
2. După acest pas, poți instala și funcția clockwork-mode, care mai apoi îți permite să instalezi un custom rom, implicit, overclock.

Îmi va dăuna telefonului? (Garanția)

Nu. Legislativa europeană s-a actualizat, iar firma este obligată să vă repare telefonul (dacă se află în garanție), chit că are softul modificat sau nu.

Sper că v-am fost de folos ^.^ Vă invit și pe blogul meu. Dezbatem subiecte din diferite domenii, cum ar fi: psihologie, dezvoltare personala, tutoriale photoshop cs4 și blogging.