Acesta este un guest post scris de Ioan Nicut.

Ce legătură ai cititorule cu tehnologia? O folosești sau te folosește ea pe tine? Ești dependent de tehnologie? Cât de tare?
Recunosc că aș putea renunța la tot adică iPhone, iPad, Time capsule, Airport express, mai puțin la Macul meu dacă îmi dai totuși un mobil pe care să fiu sunat și căruia pot să-i sincronizez contactele.

apple / tehnologieAcum și cu macul ăsta am o dependență pe care o recunosc. Îmi place la nebunie. Îmi place filozofia Apple pentru că e foarte simplu de utilizat, lucrul e intuitiv, prea intuitiv.

Dacă nu ști să faci ceva trebuie doar să-ți imaginezi cum ar face chestia aia pe care vrei o maimuță.

Înainte de a folosi Mac am lucrat la Microsoft. Microsoft e o mare companie căreia o să-i fiu recunoscător toată viața. De fapt mai curând i-aș fi recunoscător lui Bill. La ei am învățat cel mai mult despre limitele mele, și anume că doar eu pot să stabilesc unde se opresc.

Tehnologia e doar o unealtă, un mijloc, nu un scop.

Acum mă întorc la tehnologie.

Indiferent de producătorul lor Bill sau Steve, dacă le prefer pe ele în locul omului, dacă petrec mai mult timp cu ele, e omenește dar asta nu poate înlocui afectivitatea pe care o investim sau primim de la oameni și pentru mine nu există nimic mai important decât să fim iubiți și să iubim.

Dacă instrumentul ne ajută să iubim mai mult, mai profund, să fim mai prezenți în viața noastră, să contribuim pentru comunitate, pentru oameni e bună, pentru că este în slujba sufletului. Sufletul știe cel mai bine ce e bun pentru om și omenire.

Dacă e doar o posesiune care ne gâdilă ego-ul și îl înlocuiește pe om, mulțumesc, n-am nevoie. Am nevoie de Oameni.

Tu pentru ce și cum folosești tehnologia?

Ioan iubește oamenii și-și îngrijește trandafirii din grădina lui minimalistă. Pasiunea sufletului său e să fie alături de lideri – prin coaching – ca să aibă încredere în ei, să creeze o viață aliniată cu viziunea companiei lor dar și cu valorile proprii, să se transforme astfel încât să fie cine vor ei.

El scrie pentru liderul din fiecare și le spune oamenilor povești care-i ajută să fie în contact cu sufletul lor, să-și găsească propria lor libertate, putere și pasiune.