Andromeda OS pare să fie următorul sistem de operare Google, rezultat din combinarea Android și Chrome OS. Sunt mai multe indicii, iar unii dintre oamenii cheie de la Google par să confirme teoria. Să vedem ce informații avem.

dreamstime_s_42216
Credit foto: © Stephen Girimont | Dreamstime.com – Andromeda

Întâi, știm sigur că Google are un eveniment pe 4 octombrie. Știm sigur că lansează atunci Google Pixel, noul proiect de smartphone. Știm sigur că nu mai există Nexus și că LG face primul smartphone cu Android 7.0. Ce atuu ar mai avea Google Pixel dacă ar veni cu Android 7.0? Ia să vedem ce zice șeful diviziei software, care se ocupă de Android, Chrome și Chromecast:Să vă explic pe scurt, zice că acum 8 ani se lansa Android, iar după lansarea de pe 4 octombrie, vom vorbi despre asta în următorii opt ani. Cu alte cuvinte, bye-bye Android, doar că renunțarea ar fi o surpriză majoră. Aici intervin zvonurile cu Andromeda OS și combinația cu Chrome OS.

Andromeda OS

Noul sistem de operare ar trebui să fie compatibil cu toate aplicațiile Android și Chrome OS, iar adaptarea la device-uri va fi mai bună, fie că vorbim de telefoane, tablete, laptopuri sau alte terminale. Sigur, există și zvonuri care spun că noul OS va fi doar anunțat și că va urma dezvoltarea în 2017, când va fi lansat oficial. Nu este deloc exclus să fie așa.

Android domină industria mobilă, pe smartphone are cotă maximă, iar pe tablete sta bine, cred că a depășit iOS anul acesta. Singura zonă unde nu reușește să pătrundă mai bine este zona laptop/desktop, unde Chrome OS nu convinge. Iar combinația ar putea avea succes, au fost multe laptopuri cu Android, dar care nu au avut succes datorită lag-ului. Un OS bine făcut ar avea succes, dar s-ar lovi de parteneriatele dintre Microsoft și producătorii hardware care împiedică adoptarea altor sisteme de operare. Însă sunt convins că Google ar putea reuși.

Deocamdată sunt confirmate două device-uri, Google Pixel 3, dar și un phablet Huawei, care va rula noul sistem de operare.

Revin cum am informații suplimentare.